Рано или късно бръчки се появяват на лицето при всички без изключения. Пълното им премахване е трудно, но могат да станат незабележими с помощта на грим.

Как да премахнем бръчките – ефективни начини

Добър овлажняващ крем

С възрастта кожата става по-суха и чувствителна, което прави бръчките по-забележими. Ако своевременно овлажняваме кожата, то можем по-ефективно да се борим с новите по-тънки линии или да загладим вече появилите се бръчки.

За предпочитане са овлажняващите кремове с хиалуронова киселина, която привлича капчици влага, омекотява кожата и я изпълва със сияние.

Пробвайте ретиноиди

Ретиноидите помагат за връщане или за поддържане на младостта на кожата. Тяхното използване заглажда бръчките чрез пилинг ефект и стимулация на образуването на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Тези вещества обаче много бързо се разрушават.

Трябва да се използват строго според инструкциите на етикета. Необходимо е да се снабдим с търпение – първите резултати могат да се очакват след 4-6 седмици, но това не е повод да се спира употребата. Препоръчително е ретиноиди да се използват за не повече от 3 месеца.

Не отхвърляйте ботокса

Ако бръчките са доста дълбоки, инжекциите ботокс са най-бързият, лесен и ефективен метод да се избавим от тях, макар и временно.

Няколко единици ботулинов токсин даряват от 3 до 6 месеца гладка кожа. Прилага се преди бръчките да станат по-дълбоки.  Първите резултати се виждат 2 седмици след процедурата.

Използвайте anti-age козметика

Никога не трябва да се използват няколко anti-age крема едновременно. Достатъчно са един дневен и един нощен.

Използването на различни средства от различни марки може да предизвика раздразнение и възпаление на кожата, вследствие на което признаците на стареене стават по-видими.

По-добре е да се започне с един продукт, а ако няма видими резултати, след месец трябва да се пробва друг.

Търсете на етикета на козметичните средства активни anti-age съставки – витамини А, С, Е и К, пептиди, биотин, алфа-липоева киселина, гликолова киселина, млечна киселина и ниацинамид.

Грим с нанасяне на основа

След като кожата е достатъчно овлажнена, може да се използват средства като основа под грима.

НЕ на плътните кремове

Колкото по-възрастна е жената, толкова по-тъмна става кожата. При бръчки са подходящи леките текстури ВВ-кремове с едва забележим сияещ ефект.

Ако на кожата освен бръчки има и пигментни петна, които трябва да се скрият, преди нанасянето на козметиката трябва се мине с коректор.

Минерална пудра

Минералната пудра създава илюзия за безупречност. Но основното нейно предимство е, че не изсушава и дава отличен резултат.

Най-подходяща е минералната пудра, която съдържа микрочастици слюда. Те придават на кожата невероятно сияние.

В допълнение към пудрата е добре да се използва руж на основата на крем, създава се естествена руменина на бузите, освежава и подмладява.

Дълбочина на погледа

Придаването на яркост и дълбочина на погледа – това е един от любимите трикове на гримьорите, който се използва за отклоняване на вниманието на околните от фината мрежа от бръчки под очите.

При използване на матови сенки за клепачи с неутрални тонове, тъй като другите ще акцентират на бръчките.

За да стане погледът по-изразителен, докоснете вътрешните ъгълчета на очите с бели сенки, това неутрализира признаците на умора и дава anti-age ефект.

Обърнете внимание, че при гримиране за подмладяване е необходимо сенки да се слагат само от горната страна на очите, но не и от долната.

Червило с наситени тонове

Червилата неслучайно се смятат за средства за изразителност. Но това е актуално само тогава, когато правилно са подбрани цвят, текстура и вид.

За тънките с устни с бръчки и гънки над тях са подходящи червила с текстура на крем, които се нанасят на тънък слой, не изсъхват и не остават в гънките.

Допълнително към червилото следва да се използва молив за устни в тон с техния естествен цвят или в съответствие с цвета на червилото. И последният акцент – малко блясък на арката на Купидон, за да не е толкова видима гънката на горната устна.