Навикът да гълтаме корема по време на снимки, не е най-добрият начин да го направим плосък.

Така разбира се, ще свалим няколко излишни сантиметра, за да изглеждаме добре на снимката, но проблемът няма да се реши.

За да се сдобием с плосък корем, е необходим комплексен подход, затова е добре да се съобразим с тези ефективни съвети, които са и сравнително лесни за спазваме.

Как да се сдобием с така желания плосък корем

1.Белтъчини за следобедна закуска

Белтъчната следобедна закуска е много важна стъпка по пътя към плоския корем, дарява енергия и сила и предотвратява преяждане. Това може да е протеинов коктейл, яйце или шепа ядки.

2.Да сведем захарта до минимум

Минималното количество захар в храненето спомага за поддържане на високи нива на глюкагон. Този хормон помага на организма да разгражда мазнини, като ги преобразува в енергия.

Ако желаете да се сдобиете с плосък корем, трябва да преразгледате хранителния режим и да ограничите приема на захар или напълно да го спрете.

3.Изправена стойка

Когато човек се изгърби, коремът започва да се издува. Работата над плоския корем започва с правилна стойка. Раменете трябва да се държат изправени, брадичката е добре да бъде леко повдигната, представете си, че пъпът  е прилепнал за гръбначния стълб.

4.Добре сдъвквайте храната

Коремът никога няма да стане плосък при проблеми със стомашно-чревния тракт. Процесът на храносмилане започва от устната кухина, затова храната трябва да се сдъвква добре. Тогава ще се усвоява по-добре, това ще ни избави от подуване на корема.

5.Правете вакуум

Това упражнение помага на мускулите на корема да бъдат в тонус и да не провисват. Вакуум е редно да се прави на гладно след събуждане. Техниката е проста, но изисква малко практика.

Необходимо е да се направи рязко издишване, максимално да се глътне корема, като се направи опит да се прилепи към гърба. В такова положение се задържа за 10-15 секунди, а след това се прави дълбоко вдишване. Упражнението се повтаря няколко пъти.

Вакуум можем да правим легнали, седнали и изправени – както ни харесва. Практикувайте упражнението редовно и след няколко седмици коремът ще бъде по-плосък и стегнат.

За жените е по-добре постигането на релефен корем, отколкото за мъжете. Това се обяснява с факта, че плочките на корема се виждат, ако количеството мазнини е около 10% от телесната маса. При жените този показател се равнява на 18-20%.

6.Запишете се на бокс

Боксът помага в борбата с наднормените килограми и добре тренира мускулите. Само 15 минути дневно и след 2 седмици талията ще бъде минус 2-4 сантиметра.

Мастните отлагания по корема са по-опасни, отколкото по другите части на тялото. Коремните мазнини могат да станат причина за инсулт, болести на сърцето, диабет и други заболявания.

7.НЕ на газираното и на дъвките

Ако в хранопровода попада въздух, се създават условия за образуване на повече газове и трябва да забравим за плоския корем. Желателно е да ограничим храните, които способстват за образуване на повече газове – бобови, зеле, газирано. При дъвчене на дъвка може да се погълне въздух, което предизвиква подуване на корема.

За да бъде коремът плосък, трябва да контролираме калорийният прием, желателно е да приемът да е по-малък, отколкото изгореното количество калории.

За да се сдобием с плосък корем, задължително трябва да преразгледаме хранителния режим. Дори и да тренираме редовно, без правилно хранене няма да постигнем желания резултат.

Препоръчително е да ограничим солта, тъй като способства за задържане на течности от организма и предизвиква подуване. Важно е да не се преяжда и да се яде на малки порции.

За да се сдобием с плосък корем, може да ни помогне смехът, който укрепва мускулите на корема и ги поддържа в тонус. Неслучайно се появи и нова практика – йога на смеха.

Упражненията за укрепване на мускулите на гърба помагат корема да стане по-плосък. Мускулният корсет поддържа правилна стойка, и коремът не се издува.

Медитацията също е полезна за плосък корем. По време на нейното изпълнение се стабилизира дишането, понижава се нивото на тревожност. Организмът не изпитва стрес, и не изпитва нужда да трупа мазнини.