Повечето хора консумират твърде много рафинирани, преработени храни, като дори и здравословните ядки имат подобен за човешкия организъм ефект.

В забързаното ни ежедневие, тялото биологично се програмира да желае сладкиши и други прости въглехидрати, които трудно се откриват в природата, затова е напълно нормално да имаме твърде много кандида в тялото ни.

Ако сте изправени пред този проблем, съществуват няколко начина за постигане на баланс в чревната флора, които са посочени по-долу.

Балансирането на вътрешната екосистема ще облекчи и дори може да излекува редица съществуващи здравословни проблеми.

Някои от тях са наистина незначителни, но са много досадни и влошават качеството на живота, като например усещане за сърбеж в ушите, неприятна миризма на тялото, както и екзема.

Чесън

Повечето хора знаят, че чесънът има противогъбични, антипаразитни, антибактериални и антивирусни свойства. Също спомага и за изхвърлянето на токсини от организма. За съжаление много хора не знаят как да го използват, за да се възползват напълно от предимствата.

Първото и най-важното да не се готви. Чесънът губи всички свои противогъбични свойства, включително и срещу кандидата, след като бъде подложен на термична обработка.

На второ място, след като нарежете, го оставете за 1 минута да престои, преди да го погълнете. Или, ако имате здрав стомах, чесънът е още по-ефективен в устата.

Дъвчете го 1 минута с отворена уста, като вдишвате и издишване през това време. Така е изключително ефективен за лечение на проблеми с венците и зъбите, дори и на лош дъх, въпреки че поглъщането може да доведе до дъх на чесън при мнозина.

Но чесновият дъх е признак на повишена токсичност в тялото.

Не използвайте чесън от Китай, дори и ако е органичен. Трябва да се знае, че почти винаги малките бели луковици чесън почти са произведени в Китай. Почвата в КНР е твърде токсична.

Етерични масла

Маслото от риган притежава много силни противогъбични, антибактериални и противопаразитни свойства. То е изключително силно и може да се приема под формата на таблетки.

Други етерични масла унищожаващи кандида са от лавандула, чаено дърво и мента, както и маслото на четиримата крадци, но повечето експерти не препоръчват перорален прием.

Те са добро решение за третиране на кожни обриви, дължащи се на кандида, въпреки че тяхното прилагане може да предизвика болка. В повечето случаи, те нямат да навредят на кожата, въпреки че ще се почувства парене.

Масла

Кокосовото масло е известно със своите антибактериални, противогъбични и антипаразитни свойства, макар че е по-слабо действие по отношение на кандидата в сравнение с чесъна.

Маслото от дървото ниим притежава малко по-силни паразитни свойства в сравнение с кокосовото масло, но трябва да се прилага само локално.

Други „убийци“ на кандида

Също така се при гъбички в чревния тракт се използват много често пелин, черен орех, испанска черна ряпа, джинджифил, канела, хидрастис, сърма (Coptis chinensis), мравчено дърво и екстракт от малинови листа.

Те са много ефективни в унищожаването на паразити, вируси и бактериални инфекции /Coptis Chinensis, пелин, черен орех, испански черна ряпа/, но макар че притежават противогъбични свойства, те не са най-доброто решение при инвазия на Кандида.

Препоръчителна комбинация за премахване на излишните гъбички от тялото ундеканова киселина и много високо качество на пробиотици най-добре под формата на хранителни добавки.

Комбинирайте това чревно прочистване с много и различни зеленчуци, с големи порции всеки ден и ще имате дебело черво свободно от излишна кандида само след няколко дни, а понякога дори и само след ден.