Повечето хора са наясно какви са ползите за здравето от редовните интимни ласки.

Поддръжниците на въздържанието в своя защита могат да посочат само духовното израстване, тъй като според последните изследвания, единствено умереното и то понякога, въздържание, но не и пълното, се отразява благоприятно на човешкия организъм.

Американски учени в рамките на серия експерименти установили, че интимната близост в сутрешните часове спомага за кариерното израстване на човека.

В рамките на своите изследвания учените интервюирали около 500 двойки на различна възраст – от 18 до 50 години. На всички им били задавани въпроси, свързани с тяхната любов, интимни отношения, кариера и общи житейски ценности.

След анализ на резултатите, специалистите забелязали неочаквана връзка между секса и успеха в кариерата.

Установило се, че хората, които правят секс сутрин, имали по-високо служебно положение и следователно по-висока работна заплата в сравнение с тези, които отлагали любовните ласки за друго период от денонощието.

Между впрочем, любителите на сутрешната интимна близост са достатъчно много – 70% от анкетираните.

Може би, вълшебното влияние на сутрешния секс върху кариерното израстване се състои в това, че това занимание подобрява настроението и дава тласък енергия за целия ден.

Проведените интервюта с участниците в проучванията показват, че повечето от тях не харесвали работата си.

Сексът преди работа задава положителен сигнал. Това е много по-добре от традиционната чаша кафе сутрин за разсънване.

Между впрочем учените твърдят, че сутрешният секс е доста по-полезен от упражненията сутрин. За час активно занимание със секс се изгаря толкова енергия, колкото при 30-минутно бягане.

Малко хора са наясно, че сексът е много полезен за белите дробове и имунитета като цяло.

Силното качествено дишане способства за по-доброто преминаване на въздуха, а това на свой ред е отличен начин за профилактика на остри респираторни заболявания. Особено полезно е такова дишане за мъже над 40-годишна възраст.

Още един любопитен момент - определят секса като един от най-добрите начини за борба с махмурлука.

И освен всичко останало сутрешният секс е много по-приятен от вечерния. След дългият отдих през нощта организмът е много по-чувствителен към допир, което подобрява силата на усещанията.

Специалистите отбелязват, че най-доброто време за сутрешна интимна близост е от 8 до 9 часа сутрин.

Следва да се отбележи, че резултатите от настоящото изследване, може би, са обусловени не само от по-доброто настроение на работа след сутрешен секс, а от факта, че още през 2006 г. стана известно, че редовният здрав секс осигурява редица предимства, както на мъжете, така и на жените.

Той способства за подобряване на обонянието, понижава телесното тегло, понижава рискът от сърдечно-съдови заболявания, спомага за предотвратяване на депресията, а също, както вече посочено, способства за повишаване на имунитета.

Този списък може да продължи още дълго, но неотдавна немски учени установиха, че редовният секс добре влияе на функцията на всички клетки на главния мозък.

По време на секс се секретират по-големи количества адреналин и кортизол – хормони, които стимулират функцията на нервните клетки. Според учените, този ефект се съхранява продължително време, поради което се отразява благоприятно и на умствената дейност на човека.

В тази насока от друго проучване, проведено в Кралския университет в Белфаст, Великобритания, от което се установило, че показателите на смъртност на мъжете, които редовно правели секс били 2 пъти ниски в сравнение с тези, които изобщо не се отдавали на интимни ласки.