Постоянната суета, недостигът на пари, неразбирателството в семейството и прочие проблеми нарушават нашата цялост и ни изваждат от равновесие.

Основната част от хората предпочитат да отидат на лекар, и да преминат курс медикаментозна терапия и да продължат живота си, без нищо да променят.

Това е затворен кръг. Затова ви предлагаме да се отделите от болшинството и да се запознаете с медитацията „Вътрешна усмивка“.

Даоиските монаси смятат, че енергията на усмивката има високо ниво на позитивна вибрация. Пребиваването в състоянието на постоянен позитив възстановява функцията на всички органи, на гръбначния стълб и на мозъка.

Човек се освобождава от постоянния стрес, депресии, неговият ум се успокоява, а концентрацията се повишава. Изпълва се с безгранична любов към себе си и околните.

Най-разпространеният вариант на медитацията е 3 линии вътрешна усмивка. Нека да пристъпим към усвояването на медитацията по предните линии.

Подготовка за медитация

Седнете на стол. Дръжте гърба изправен, като стъпалата ви са изцяло на пода. Сложете ръцете на коленете. Затворете очи и дишайте плавно.

Потопете се в приятни спомени – семейна вечеря, почивка на морето, усмивка на детето. Когато започнете да се усмихвате от положителните емоции, мускулите на лицето ви ще започнат да се отпускат.

Усетете как енергията на усмивката докосва очите ви, и се усмихват в отговор.

Предна линия

От очите енергията плавно се разпръсква по челото и се спуска покрай носа, обхваща бузите и отпуска кожата и мускулите на лицето, облекчава напрежението в челюстта.

Езикът през цялата медитация докосва горното небце, а устата е леко отворена.

Отпуснете шията и гърлото, като се усмихнете. Пропуснете енергията през щитовидната и паращитовидната жлеза, като усещате как блокажите изчезват.

Почувствайте как енергийния поток изтича в тимуса, който се намира между гърлото и гръдния кош. Разширявайки се последният предава енергията на Вътрешната усмивка на сърцето. Благодарете на сърцето. То ще се отзове със спокоен ритъм. Ще почувствате прилив на неизмерима любов, състрадание, умиление и пуснете тези добродетели да преминат покрай тялото.

Насочете енергията на усмивката към белите дробове и им благодарете за работата. Почувствайте как се овлажняват и се разширяват, а дишането става някак по-леко.

Почувствайте как от целебната енергия негативните емоции на сърцето и белите дробове се трансформират в радост, мъжество и любов.

Отпуснете по-долу, към черния дроб. Подарете му усмивка и благодарност за участие в храносмилането, за усвояването на хранителните вещества и за изхвърлянето на продуктите от разлагането и токсините. Позволете натрупаният в черния дроб гняв да се преобрази в доброта.

Прехвърлете усмивката към далака и панкреаса. Благодарете им за производството на антитела и на инсулин, участващи в правилното храносмилане и в борбата със заболяванията. Енергията на вътрешната усмивка трансформира безпокойството в безстрашие.

Преминете към бъбреците – благодарете им за филтрацията на кръв и за отвеждането на отпадъците. Почувствайте тяхното прочистване и прохлада. Не забравяйте за надбъбречните жлези, които за фабрика за синтез на различни хормони. Преобразувайте страхът в смелост и мекота.

Спуснете своята енергия към половите органи – жените трябва да се усмихнат на яйчниците, на матката и на влагалището, а мъжете – на тестисите, на пениса и на простатата. Само любовта, радостта, добротата и спокойствието помагат за преодоляване на неконтролируемото сексуално поведение.

Отново се върнете на очите – началният етап от предаването на вътрешната енергия.