Галенето и съвсем лекото и нежно притискане на тестисите удължава половия акт. И не само.

Масаж на тестисите – какви са ползите за мъжа

Какво е важно да се знае за структурата и за ролята на тестисите

Преди да пристъпим към масаж, е добре да сме наясно с анатомията.

Тестисите са жлези с овална форма средно с дължина от 4 см, с ширина 3 см и с тегло 20 грама всеки. Единият тестис обикновено е по-голям от другия и е по-надолу.

Второто название на органа, тестикул, произхожда от латинското testis, което означава свидетел. Има версия, че в Древен Рим мъжът, заклевайки се да казва истината, слагал ръка на тестисите – доказателство за своята мъжественост.

И всъщност, тестисите, а не пенисът, са източник на мъжка енергия и център на цялата мъжка полова система. Вътре в тях се намират тесни тръбички – канали, които непрекъснато образуват сперматозоиди.

Между каналчетата са клетките на Лейдинг, отговорни за синтеза на мъжкия полов хормон тестостерон.

Обикновено най-важните органи са скрити вътре в тялото, под „броня” от кости или поне под меки тъкани. Но с тестисите това не е така – при нормална телесна температура от 37 градуса, сперматозоидите губят подвижност и жизнеспособност.

В крайна сметка се налага природата да изведе тестисите навън, като ги поставя в кожна торбичка под пениса.

Какво служи за защита на тестисите

От външните въздействия тестисите са защитени по няколко начина. Първо, това е от плътна обвивка от съединителна тъкан около самите тестиси. Затова на допир те са твърди и гладки.

Второ – това е скротума. Вътре в него тестисите са разделени от кожна преграда, и когато единият се възпали, то заразата не се прехвърля на другия.

Под кожата на скротума има и мускулни влакна. Ако възникне извънредна ситуация – мъжът премръзне, преумори се или се изплаши силно, то мускулите повдигат тестисите нагоре, по-близо до тялото.

Повишената чувствителност на органа също се дължи на съображения за безопасност. Организмът реагира със силна болка на най-малката опасност от травма, и така предпазва човешкият род от измиране.

Какво се случва с тестисите по време на секс

При възбуждане тестисите се доближават до коремната кухина и увеличават размерите си. И колкото по-близо е оргазмът, толкова по-високо са тестисите.

Ако опитаме да ги дръпнем леко надолу преди кулминацията, то може да се постигне удължаване на половия акт.

При настъпване на оргазъм тестисите изтласкват сперматозоиди в пикочния канал заедно с течността от простатната жлеза, с която се смесват и образуват сперма.

По-нататъшното пътешествие на сперматозоидите вече е без участието на тестисите.

Защо да се прави масаж на тестисите

Има няколко сериозни причини, поради които да масажираме тестисите не когато се сетим, а редовно.

  • Подобряване на циркулацията на кръвта – това е добре и за здравето на тестисите, но като „страничен ефект” ще получите по-трайна и силна ерекция и по-продължителен полов акт.
  • Повишава се качеството на спермата – това е особено важно, ако мъжът планира скоро да стане баща.
  • Стимулира се образуването на тестостерон – следователно сексуалното желание на мъжа не се понижава, това се отразява и на представянето в леглото.
  • Мъжът получава удоволствие – в самите тестиси и особено в скротума има много нервни окончания, което ги превръща в допълнителна ерогенна зона.
  • Своевременно ще можете да реагирате на проблем – при редовен масаж на тестисите няма да ви се изплъзнат тревожни сигнали като подувания, аномално увеличаване на техните размери или необичайна болезненост. Всичко това е повод да се обърнем към уролог.

Как да правим масаж на тестисите

Масажът може да е част от любовната игра, например, орален секс, или пък отделна приятна процедура. Във всеки случай е добре да се спазват следните правила.

Дълги нокти и пръстени не са за предпочитане

Кожата на тестисите е много тънка и нежна. Много лесно може да се нарани с маникюр или да се прещипе с пръстен, особено в порив на страст. Затова не трябва да се забравя за свалянето на пръстените и за изрязването на ноктите.

Загрейте ръцете и самите тестиси

Масажът е редно да се прави с чисти и с топли ръце. Самите тестисите и областта около тях също е препоръчително да се загреят, като се използва топла хавлия.

Правете масаж на тестисите редовно

За поддържане на добро здраве повтаряйте процедурата 3 пъти в седмицата преди лягане. А ако желаете да постигнете по-значими резултати – например, по-силна ерекция и по-добро качество на спермата, то е желателно всеки ден.