Екстрактът от канабис премахна голям тумор, който не може да се оперира при 8 месечно бебе.

Според експерта по ракови заболявания, д-р Уилям Кортни, случаят е труден за обяснение, но отваря множество въпроси относно истинското действие на канабиса.

Тя разказва за чудодейното излекуване на най-младият й пациент, бебе на 8 месеца, което е имало огромен нподлежащ на операция мозъчен тумор в централната част в мозъка. Бащата на детето настоял за нетрадиционното лечение, което включвало използването на канабис. Той слагал по малко олио от канабис в биберон-залъгалка два пъти на ден. Като постепенно увеличавал дозата.

И чудо! До два месеца туморът значително намалял. Д-р Кортни подчертава, че успехът от начина, по който се давало лекарството на дете няма да предизвика негативни странични ефекти в бъдеще време. Благодарение на нетрадиционното лечение дето се е отървало от неприятните химиотерапии и радиационни облъчвания, които традиционната медицина използва за лекуване на някои видове рак.

И наистина, докато съвременната медицина все още отрича канабиса преди десет хиляди години старите култури са имали технология за извличане на маслото от растението. Канабисът първо се е сушал, след което чрез загряване се е извличало маслото. Така се е получавало почти пълно декарбоксилиране на THC-Acid в THC. Чрез създаването на големи количества THC значително се намалява негативните психоактивни ефекти. Които са минимални за доза от 10 мг.

Канабис лекува рак?

Проведено изследване в болница Бетесда в щата Мериленд завършва с Патент № 6630507. Този патент е от 2003 г. и доказва, че липсата на психоактивни вещества при специалната технология на извличане на маслото от канабиса.

Изследователите са открили, че съединението, наречена канабидиол, има способността да "изключва" гена, отговорен за метастази в агресивна форма на рак т.е. да лекува раковите образования. И най-важното е, че в това вещество липсват психоактивните свойства на растението канабис.

Маслото от канабис лекува рак и това не е единичен случай, познат на лекарите. Освен това учените са установили, че той може да намали броя на инфарктите с 66%. Чудното лекарство може да помогне и при инсулиново зависим диабетици.