Докато в социалните мрежи се водят ожесточени спорове по темата ЗА или ПРОТИВ сексуалното образование още в началното училище или в прогимназията, до тазгодишния Ден на влюбените останаха броени часове.

Повечето двойки вече са планирали как да го отбележат, но все пак да посочим какви въпроси е редно да зададем на половинката преди интимна близост.

С какво е важно да сме наясно преди интимна близост

НЕ ягода, а ябълка

С любимия мъж или жена можем да обсъждаме всичко на света: домакински задължения, заплата на колегите, поведението на младежите в нощния клуб. Но веднага щом разговорът поеме към темата за интимната близост, много хора губят ума и дума. Особено ако им предстои да бъдат за първи път с този партньор.

Всъщност има няколко въпроса, които е добре да зададем на себе си и на НЕГО или на НЕЯ, преди да пристъпим към истинското задълбочаване на отношенията. И да получим разбираеми отговори.

Знаете ли, че?

Не ягодите, а ябълките подобряват интимния живот. До това заключение стигат учени, след като правят изследване през 2014 г. Оказва се, че дамите, които на ден изяждали по една ябълка, имали по-голям потенциал в леглото и по-добра интимна смазка, за да си прекарат времето приятно.

Какво да попитаме партньора, преди да решим да легнем с него

Ясните взаимоотношения са оръжие на съвременността. И възможност да отстъпим, докато не е станало твърде късно.

1.Какво искаме и очакваме един от друг

Можем да попитаме директно, преди да стигнем до прелюдията, за да си изясним ситуацията. Впоследствие това помага да се избегнат излъгани очаквания и ненужни разговори.

Партньорът ви е самотен и търси романтични отношения, или е „прикован” от оковите на брака и се интересува само от моментна наслада, с която да разнообрази скучния си семеен живот.

2.Моментно влечение или нов етап на вашата връзка

Според изследване от 2012 г. хората, които свободно обсъждат интимни теми, се чувстват по-приятно в леглото с половинката.

3.Кога за последен път се изследва за венерически болести

Въпросът е неудобен. Но напълно логичен, ако партньорите толкова се доверяват един на друг, че са готови да си свалят не само „маските”, но и дрехите. Все пак няма нищо по-важно от собственото здраве. Както правилно отбелязват лекарите, то не може да бъде купено.

4.Как да се предпазим

И ще го правим ли изобщо? Истинската любов предполага само тези последствия, които изглеждат приятни, не ни поставят пред дилеми и изобщо подобряват живота ни.

У нас има стотици хиляди, които боледуват от хепатити, както и от ХИВ и други заболявания, предавани по полов път.

Ако с този партньор ви е за първи път, забравете за хормоналните таблетки, прекъснат полов акт и за народните методи за предпазване от бременност. В такива случаи най-подходящ е презервативът.

5.Какво ще правим

Този въпрос може да изглежда само на пръв поглед смешен. Не желаете да знаете какво ще правите, тогава посочете какво не трябва и не искате да правите.

Най-добре е предварително да си кажете какво очаквате от интимната близост – бавна песен с нежност, тоест по-бавно с фокус върху настоящия момент, страстни експерименти или просто желаете по-бързо да освободите напрежението.

На кого ще кажем за това

Изобщо необходимо ли е да казваме на някого за това? Всеки човек си има граници на личното пространство. За едни е нормално да описват своите похождения в социалните мрежи, други признават за тях само ако се почувстват застрашени.

Добре е предварително да се информирате какво мисли за това половинката, и въз основа на това, което каже той или тя, преценявате дали е удачно да споделите какво ви се е случило.

Оптималният вариант е да се сподели с най-близките приятели, с уговорката, че не трябва да разгласяват пред други хора, тъй като невинаги интимната близост води до по-сериозно задълбочаване на отношенията.

Тези въпроси може и да ви се струват много, но поне опитайте да ги зададете на партньора, тъй като някои от тях са от изключителна важност и касаят собственото ни здраве.