Домашна атмосфера, персонал в униформа Hello Kitty, гледка към океана и не само.

Кои са най-необичайните родилни домове в света

Родилен хотел в Нидерландия

В столицата на Нидерландия, Амстердам, едни раждат у дома, други предпочитат болница, а някои посещават за тази цел родилни хотели. Един от тях е Het Geboortecentrum Amsterdam.

В сградата всичко изглежда така, сякаш е луксозен хотел. В стаите има големи легла, телевизор, шкафове и дори камина. Всичко е оформено много красиво и стилно. Обстановката е максимално близка до домашната.

Разликата е само, че тоалетната и голяма вана са разположени до леглото, за да не се налага в случай на необходимост родилката да изминава голямо разстояние.

Медицинско оборудване по стаите няма, при необходимост се носи, а раждането обикновено се извършва от акушерка.

Ако нещо при раждането се случи не така както трябва, жената винаги може да отиде в намиращата се в непосредствена близост до хотела болница.

Родилният хотел е отличен вариант за тези, които биха искали да родят у дома, но се страхуват от усложнения.

Hau Sheng Hospital в Тайван

Около 30 стаи от този родилен дом са оформени в стил Hello Kitty – персонаж от японската поп култура, който се изобразява във вид на бяла мацка – котка с червена панделка на главата.

Сградата се стопанисва от човек, който е решил, че тази атмосфера ще е подходяща както за майките, така и за новородените. Всичко е максимално издържано в този стил – от декора на стените до най-обикновените неща за новородените.

На регистратурата на клиниката гостите се посрещат от голяма фигура на персонажа Hello Kitty, а персоналът медицинските сестри са в униформа на японската котка.

Когато младите майки се притесняват и не знаят какво да правят с децата, стилът Hello Kitty им помага да се отпуснат, което спомага за намаляване на неприятните усещания по време на раждането и след него.

Клиника за естествено раждане „Буми Сехат” на остров Бали

Много известно място, където идват бъдещи майки от целия свят. Сградата на клиниката много прилича на характерните за остров Бали домове.

Във всяка родилна стая има две легла – за родилката и за нейния мъж, ъглова вана, душ, етажерка с акушерски инструменти.

В „Буми Сехат” се работи с бъдещи майки само при минимален риск от усложнения.

Там очакват здрави жени, които съзнателно желаят да родят естествено и не желаят процесът да се подпомага медикаментозно или да се извърши със секцио.

На бъдещите майки е разрешено да раждат така както иска техният организъм – никой няма изкуствено да стимулира появата на детето на бял свят, дори и да продължава повече от денонощие.

Разбира се, в „Буми Сехат” има определени лекарства, а в случай на необходимост родилката може да бъде откарана до най-близката болница със специален транспорт.

Всичко минава добре, макар и да няма стерилни условия в родилните стаи. Показателите на бебешка смъртност са близки до нула, а сред родилките – няма нито една починала при раждането.

Частна болница на Уелския принц в Австралия

Много бъдещи майки не биха отказали да родят в болницата на Уелския принц, където се предлага уникална услуга.

Клиниката има договор с луксозен хотел, близо до плажа, който се намира на 10 минути с кола от лечебното заведение.

Всяка жена след раждането на детето по желание може да се възползва от програмата Little Luxuries и да получи няколко дни 5-звезден отдих с гледка към океана.

Освен луксозна стая младата майка получава индивидуално обслужване. В хотела я научават да се грижи за детето, носят ѝ храна в стаята, а също се предоставят всички други услуги, типични за хотели.

В хотелската стая има възможност да остане и бащата на детето и всеки друг близък.

Във всяка стая има кресло за кърмене и люлка. Не е необходима предварителна резервация.

Там се ходи с направление от лекар, което се дава при условие, че състоянието на майката и на бебето е задоволително.

Цената на  престоя може да се покрие от допълнителна медицинска застраховка за родилки. Разбира се, НЗОК няма да плати подобно удоволствие на родилките, още повече на другия край на света.