Секс обучение – разбира се, всички ние знаем основно в какво се състоят нещата, свързани с птичките и пчеличките, но колко знаете в действителност за това, какво се случва в тялото ви и съзнанието ви, когато правите секс? Ето и няколко изненадващи факта за секса и любовта, които могат наистина да ви учудят.

Двойките могат да имат подобно ДНК – учените вече знаят, че хората имат склонността да избират своите интимни партньори със сходни характеристики като възраст, раса, религия, приходи и възпитание. Но наскоро публикувано изследване откри, че хората имат склонността да се събират и сключват брак с други със сходно ДНК. Когато учените проучили генетичния материал на 825 бели американски двойки, те открили по-малки разлики в ДНК-то на омъжените двойки в сравнение с тези при двама напълно спонтанно избрани индивида от същата расова група.

Гледането на романтични комедии може да заздрави връзката – гледането на филми може да е един от ключовете за брачно щастие. В изследване на учени от Университета в Бингхамтън, брачни двойки посещавали консултации или гледали филми, свързани със съпружеските отношения и след това заедно ги обсъждали. И двете практики намалили честотата на разводите с 50% за три години, но гледането на филми дало 50% по-бърз резултат и се състояло почти единствено и само в домашни условия.

Някои хора просто са устроени така, че искат повече секс – връзките в мозъка ви може да бъде причината да имате повече от един сексуален партньор. Това твърди изследване, направено в Университета в Лос Анджелис. Учените направили мозъчно сканиране на доброволци докато те гледали снимки, някои от които предполагащи секс и също така отговаряли на въпроси, свързани с тяхното сексуално поведение през изминалата година. Това, което се оказва, че е тези, чиито мозъци са най-активни при гледането на сексуално подканващите снимки също така са имали и най-много сексуални партньори. Нивата на сексуална мотивация варират при различните хора, споделят учените.

Ниският холестерол може да подобри представянето ви в спалнята – наред с това, че уврежда артериите и затормозява сърцето, високият холестерол може да доведе до ерективна дисфункция при мъжете. В интерес на истината, ерективната дисфункция може да е предупредителен знак за сърдечно-съдово заболяване. Добрите новини? Мъже, които приемат лекарства за контролиране на нивото на холестерола също така забелязват подобрение в сексуалното си поведение. Разбира се, подобни медикаменти не трябва да се изписват като лечение на ерективната дисфункция, защото тя може да се дължи на други физически или психически проблеми.

Ниските нива на кръвна захар могат да навредят на отношенията в брака – кавги и агресия между съпрузите може да бъдат резултат на ниските нива на кръвна захар. През 2014 година, изследователи от Университета в Охайо помолили 107 женени двойки да измерват кръвната си захар всяка нощ и всяка сутрин и да забиват игли във „вуду кукли“, които представлявали техния брачен партньор в зависимост от това колко ядосани са му.

Колкото по-ниско е нивото на кръвната им захар през 21 –дневното проучване, толкова повече игли използвали те. Една от възможните причини? Ниските нива на кръвна захар могат да накарат човек да се чувства гладен и следователно раздразнителен. Един простичък съвет, който върши работа – преди да проведете сериозен разговор с вашия партньор, уверете се, че сте хапнали.