Възможно ли е да постигнем резултати в отслабването в рамките на един месец? Истината е, че това е напълно възможно. А как може да стане това, ще видите по-надолу.

1. Поставете си реалистични цели. Не забравяйте, че твърде бързото отслабване и смъкване на твърде много килограми на веднъж е рисково и неефективно. Повечето бързи диети само стресират организма и го учат да работи на забавено темпо, така че след диетата килограмите започват буквално да летят нагоре. За да постигнете истински резултати е важно да промените целия си начин на живот. Здравословното отслабване е с не повече от 1 килограм на седмица. Повече килограми могат да бъдат смъкнати единствено ако имате много сериозна степен на затлъстяване, но цялостно не е препоръчително. Така можете да очаквате около 4-5 килограма по-малко в края на месеца. Това е реалистична цел, но в началото резултатите се забелязват трудно.

2. Използвайте метър за да знаете от къде топите килограми. Всеки човек има различен тип тяло и не всеки слабее еднакво. Добре е един път в седмицата да проверявате колко са мерките на гърдите, талията, ханша и бедрата и да записвате данните.

Трикове за отслабване3. Смисълът на диетата е да направите някаква промяна в начина си на живот и да я съхраните във времето. Като цяло всички диети казват: по-малко въглехидрати, повече протеини, по-малко сол, повече плодове и зеленчуци, повече вода. Ако се посъветвате с лекар той може да ви каже кой е най-добрият начин за вас според здравословното ви състояние и как да включите по-усилена двигателна активност в режима си. Като цяло за да отслабнете с един килограм е нужно да лишите тялото си от 3500 калории. Тоест ако в продължение на 10 дни ядете с около 350 калории на ден по-малко можете да очаквате един килограм по-малко когато стъпите на кантара. Най-добрият начин за това е не да гладувате ами просто да наблегнете на нискокалорийните храни като плодовете и зеленчуците, които са и доста хранителни в същото време. Не се лишавайте напълно от най-любимите си храни, просто яжте в по-малко количество.

4. Обърнете внимание по кое време сте най-склонни да прекалявате с храната. Ако сте любител на среднощните хапвания дръжте под ръка нещо нискокалорично, например банани и хапнете от тях. Избягвайте всичко по-калорично вечер, защото разходът на енергия по време на сън е значително намален.

5. Доказано е, че ако в къщата ви няма вредни храни шансът да излезете специално за да си ги купите е много малък, така че не ги купувайте предварително.

6. Позволявайте си от време на време да си похапвате по-вредни, тежки и калорични храни. Така няма да изпадате в неистов глад за сладкиши например. Просто имайте мярка. Един път в седмицата е напълно достатъчно.