Как с настъпването на есента да свалим излишните килограми и да се върнем към здравословно хранене?

Връщайки се от летен отдих, се налага не само да привикваме отново към обичайния работен режим, но и да отслабваме.
По курортите много от нас си позволяват да се отпуснат и забравят за здравословното хранене.

Още повече, каква почивка ще е това без порция наденица или зеленчуци на грил? С наближаването на есента излишните „горещи“ килограми се отлагат по фигурата, карайки ни със съжаление да си спомняме за сладкия сладолед на плажа.

Повече пийте и се усмихвайте

Рецептата за стройност през есента, както и във всяко време на годината, е проста – здравословно хранене и активен начин на живот.

Първо, трябва веднага след отпуската да възстановим питейния режим, тъй като течностите забързват метаболизма. Както знаем, на ден трябва да изпиваме до 2 литра течности, като приключваме с тях към 17 часа, за да не натоварваме бъбреците.

Сега през лятото може да си позволим и до по-късно, тъй като към 5 следобед слънцето е в силата си. Второ – трябва да се хапват повече храни източници на растителни влакна, тоест зеленчуци и каши от пълнозърнести храни.

Последното, което трябва да направите, след връщането от лятното пътешествие е да започнете с по-интензивните натоварвания и да съблюдавате разтоварващите дни.

Също са препоръчителни и няколко посещения в козметичен салон, които могат да помогнат за връщането на предишните форми. В козметичните и СПА-комплекси може да се запишете на електропроцедури, сред които биостимулация – пасивна гимнастика и прессотерапия – лимфодренажен масаж.

Лекарите съветват да се свалят по 2-4 килограма месечно, като с тях ще си „замине“ и излишната течност от организма. За свалянето на килограми ще помогне и увиването с фолио, макар че изследванията показват, че не е ефективно.

Все пак някои смятат, че им е помогнало за отслабване. Преди него обаче задължително трябва да се направи почистване на кожата със сол.

Съчетанието на електропроцедури с ексфолиация ще помогне за бързо сваляне на килограмите. Защото най-често летните килограми са задържани течности.

Количеството процедури зависи от това какъв е организма на човека, колко наденички, кебапчета и кюфтета е изял през отпуската. Най-важното е да се действа бавно.

Следва да се отбележи, че най-важната точка на отслабването след „сладкия“ отпуск – това е настройката на човек.

След като се върнете от лятната почивка се постарайте да не съжалявате за излишните килограми, а да оставите самите приятните спомени за плажа и шумната компания. Тъй като доброто настроение и оптимизмът помагат по пътя към идеалната фигура.

Спасителни храни

Тези храни не влияят на увеличаването на теглото, и могат да се ядат без ограничения

Белтъчни храни – подходящи са само тези, в които мазнините са малко.

1. Постно месо и всички продукти от него – забранени са колбаси, кебапчета и кюфтета, тъй като в тях има много скрити мазнини и въглехидрати под формата на добавки.
2. Извара и сирена на основата на извара – по-добре без мазнини.
3. Яйца – без значение вида;

Храни без мазнини и въглехидрати

1. Много зеленчуци – домати, краставици, всякакъв вид зеле, патладжани, тиквички.
Забранени са обаче тиквата, морковите и картофите, тъй като в тях има въглехидрати, които се усвояват много бързо.