Премиерът Борисов е поставен под карантина, като не е ясно за колко време, за 7 или за 14 дни, тъй като началника на неговия политически кабинет Деница Желева е с положителен тест за COVID-19. Информацията е достигнала до медиите от ВМА.

COVID-19 стигна и до екипа на премиера

Положителният тест на шефката на кабинета на Борисов е след завръщането на правителствената делегация от Брюксел в началото на седмицата, където бяха водени преговори за бюджета на ЕС през следващите 7 години.

Премиерът е поставен под карантина, тъй като началничката на неговия кабинет е била почти през цялото време с него, както и всички експерти и изпълнители, които пътували заедно.

Според информацията, предстои да бъде взета още проба за коронавирус на премиера и ако е отрицателна, то тогава може да бъде вдигната карантината.

Задължителната изолация на премиера е причината да не присъства в дебатите, които днес се водят в парламента, по предложените кандидатури на 5-ма министри, сред които и на здравеопазването.

Обработените повторни тестове на премиера и на началника на неговия политически кабинет показват отрицателни резултати, което означава, че карантината му ще бъде вдигната, както и на всички членове на неговия екип.

Резултатите за COVID-19 са отрицателни при премиера

Същевременно продължават да се тестват служители на администрацията на Министерски съвет, след като бяха установени 2 положителни проби за COVID-19. Очаква се тестването на всички служители да приключи съвсем скоро.

Изненадващо е как след като началникът на политическия кабинет на премиера е дала положителен тест за COVID-19, броени дни по-късно резултатът е отрицателен.

Също така отрицателните тестове показват, че тя не е суперразпространител, тъй като липсващите симптоми не са довели до масово заразяване сред хората, с които началника постоянно е в контакт.

Може би заразяването е станало преди доста време и вирусът вече е изчистен от организма, и симптоми са се появили едва малко преди окончателното му преборване от имунитета.

Затова най-най-вероятно премиерът е поискал заседанието на Министерски съвет да се проведе онлайн, тъй като вече съмненията са били налице, че в неговия екип има заразен.