Това нарушение се среща при от 2 до 6% от жените.

Жена от английския град Хитчин, графство Хартфордшир, се подлага на операция, при която ѝ премахват 2 излишни гърди.

2 израстъци, наподобяващи гърди откриват на млада жена

22-годишната Фиби Елис за първи път открива на подмишницата си израстък с размер на топка за тенис, когато е на 12 години. Когато навършва 15, втори израстък се появява в дясната ѝ подмускулна вдлъбнатина.

Тези образувания започват да предизвикват болезнени усещания всеки път, когато Елис получава менструация.

Жената няколко пъти търси лекарска помощ, но не ѝ поставят никаква диагноза и не ѝ правят никакви ултразвукови изследвания, за да се установи причината за поява на израстъци.

Поискала да ѝ ги премахнат, но тази операция била определена като козметична и затова ѝ отказват да ѝ я направят безплатно.

Елис се срамувала от своето тяло. Всеки път намирала предлог, за да не отиде да се изкъпе, и никога не се е чувствала желана от противоположния пол.

Мъжете я избягвали, изобщо не разговаряли с нея. Стараела се да крие горната част на тялото си и носила обемни тениски.

Родителите решават да помогнат на своята дъщеря и ѝ помагат да спести пари за пластична операция.

Каква диагноза е поставена на младата жена с 2 допълнителни гърди

След като на 21-вия ѝ рожден ден за пореден път получава писмо с отказ от провеждането на безплатна операция, тя се обръща към частен кабинет.

Лекарят поставя диагноза на Елис „допълнителна подмускулна тъкан на млечната жлеза” и прави операция на девойката, при която тази мускулна тъкан е премахната.

Това отклонение се открива при от 2 до 6% от жените и представлява допълнителна тъкан на гърдите и подмускулна мастна тъкан, която има собствена система от канали. На тези образувания е възможно да има, дори и зърна.

След премахването на допълнителните млечни жлези остават големи белези,но девойката е щастлива, че животът ѝ най-накрая се е променил към по-добро.

Сега тя иска отново да помогне на тези, които имат подобни образувания, да не се чувстват самотни и отхвърлени, а също и избягвани от мъжете.