Диетолози на Националния синдикат на дерматолозите и венеролозите разкриват за нов възможен симптом на COVID-19.

Уртикария и обриви може да показват скрита коронавирусна инфекция

В рамките на изследването група от 400 дерматолози изясни, че заразените били с кожни увреждания, с обриви подобни на уртикария. В някои случаи, според лекарите, обривите могат да бъдат болезнени.

Проведените SNDV изследвания показват връзка между възникването на обриви и откриване на коронавирусна инфекция.

На 6 април изследването открива 3 допълнителни симптома на коронавируса. Според резултатите от експеримента, заболяването може да се прояви не само с висока температура и с кашлица. При 8% от заразените от Ухан се установява главоболие, световъртеж и загуба на обоняние.

Разпространението на коронавируса SARS-CoV-2, предизвикващо инфекциозното заболяване COVID-19, започва в края на декември в китайския град Ухан.

Създава ли се умишлено паника от оперативния щаб

Това, което подкопава имунитета по време на въведените у нас противоепидемични мерки е страхът от неизвестното и от това, че можем да се заразим.

За да се насажда страх сред обществото до известна степен допринасят и официалните лица със своите изявления. Разбира се, те не го правят, за да създават паника, а по-скоро да накарат повече хора да спазват наложените ограничения.

От оперативния щаб в началото на март, когато бе потвърден първият случай у нас, единствено препоръчваха, но след като видяха, че повечето хора не спазват препоръките за ограничаване на излизанията от дома, се премина към превръщането на тези препоръки в юридически задължения.

Наистина е трудно за всеки един от нас да направи сериозни промени в начина си на живот и това няма как да не предизвика сериозен дискомфорт и дори страх и паника какво ще му се случи в бъдеще.

Позитивните сигнали от доскорошния епицентър на пандемията и информацията, че някои противоепидемични мерки вече се отменят, дават надежди.

У нас доходите са ниски и повечето хора живеят на ръба и оставането без работа може да ги лиши от средства за стоки от първа необходимост. Не случайно се появи фраза, че гладът ще победи страха. Паниката, която се създава с цел да се спазват повече противоепидемичните мерки, може да е повече вредна, отколкото полезна.