Сякаш са били вълнуващи и романтични. Понякога те са мръсни и отвратителни. Бодърствайки, ние не може и да си помислим за това, защо тогава на сън мозъкът ни се съчинява подобни сюжети, всичко наред ли е с нас?

Нищо страшно, успокояват психолози, специалисти по анализ на сънища. Тези съновидения не показват извратен вкус.

Сънищата за секс съвсем не говорят за секс. В повечето случаи такъв сън означава не стремеж към физически контакт, а потребност от психологическа близост или желание да се сдобием с някакви общи черти на характера или качества, присъщи на нашия партньор от сънищата.

Съществува едно общо правило, което помага за разшифроване на значението на тези сънища. Помислете какви 3 качества са присъщи на героя или героинята на вашия сън. Назовете първите, които са ви дошли наум. А сега оценете – поне едно от тях би трябвало да е подходящо? Искате ли да ги притежавате? Ето! Това е, което символизира този човек, и защо на сън правите секс с него.

Затова и не трябва да се тревожите и да смятате себе си за ненормални. Сънят ви не означава, че искате да преспите с родния си брат или със съпруга на най-добрата ви приятелка.

Какви са конкретните послания на секс сънищата

Инцест

Тези сънища ни се струват изключително ужасни. Но следва да помним, че всичко в сънищата ни символизира някаква част от нас самите. Затова е важно с кой роднина ще правите секс.

Например, с бащата, това е по-вероятно да символизира вашата способност да бъдете глава на семейство. Помислете, може би ще е необходимо повишаване на финансовата ви компетентност?

Ако героят на вашия сън ви е близнак, помислете кое качество го характеризира. Например, сънували сте, че правите секс с вашия брат, който е компютърен специалист, и в този момент сте се опитвали да си направите собствен сайт, и просто ви трябват неговите знания и навици и изобщо да имате до себе си човек, на когото бихте могли да се доверите като на брат.

Секс с колега

Такива сънища сънуват много хора, и често на следващия ден е просто срамно да погледнем в очите героя на своя сън. Ако наистина не сте равнодушни към този човек, тогава всичко е ясно – сънят наистина е бил за секс, това е просто безопасна фантазия.

Ако героят на съня не предизвиква у вас нежни емоции или дори леко отблъскващи, тогава е необходимо да помислите за символичното значение на сънищата.

Възможно е да ви се е искало да притежавате някакви черти на характера, които са присъщи за него. Може би ви се иска да имате същото самообладание в стресова ситуация? Или ви привлича неговото професионално майсторство? Помислете какво ви подсказва вашето подсъзнателно.

От същия пол, въпреки хетеросексуалността

Такъв сън най-често предава усещането, че не ви достигат важни качества, характерни за собствения пол. Например, жената трябва да стане по-грижовна, чувствителна и креативна.

Сънища за интимност със собствения пол сънуват жени по време на бременност, защото жената, която носи в себе си нов живот, е въплъщение на женствеността.

За мъжете сънят за секс с мъж често символизира желанието за по-голяма увереност и мъжественост. Понякога такива сънища съпътстват събития, когато се чувства истински мъж.

Например, когато получи повишение или покани красавица на среща. Ако това не е абстрактен партньор, а реален човек – може би неотдавна сте имали сериозен задушевен разговор, и може би накрая сте стигнали до взаимно разбиране.

Тогава това е сън за психологическа, а не за физическа връзка.

Секс с непознат

Най-разпространеният от еротичните сънища. Някои смятат, че в такива сънища виждаме своя идеален партньор, който очакваме да срещнем и в реалността.

Всъщност това не е така. Този непознат лицето, на когото не помним, всъщност ни говори за важното. Сънищата често ни представят различни части на нашата личност в образа на човек, за да можем да разберем по-добре кои сме ние и какво ни движи.