В тази статия ще разгледаме няколко примера за много редки заболявания с много приятна симптоматика.

Постоянно добро настроение

Мория – това е изключително рядко заболяване, при което болният е постоянно оптимистично настроен. При това на човек нищо не го безпокои, той усеща всеобхватно самодоволство и увереност.

Морията е психологическо разстройство, което се дължи на увреждане в предната част на мозъка. Болните от мория често се шегуват при това доста грубо.

Страст за подвизи

Неумолимата целеустременост и огромното желание за подвизи, без значение колко трудни за извършване да изглеждат, е възможно да е признак за наличие на маниакално-депресивна психоза.

Това заболяване протича пароксизмално, тоест на пристъпи, а в промеждутъците между пристъпите човек е практически здрав и не усеща, че има някакъв проблем.

Терманестезия

Хората болни от терманестезия не различават температурите. За такъв човек чаша горещо кафе и сладоледът имат еднаква температура.

На страдащите от това заболяване никога не им е горещо или студено, поради което могат да съществуват без отоплителни уреди и климатици.

Въпреки това такова състояние, обикновено, е признак за наличие за онкологични заболявания в мозък или на травми на гръбначния стълб.

Симптом на Приап

Приап е древногръцки полубог, който оплодотворявал цялата вселена. В негова чест било наречено нарушението, при което при мъжете имат постоянна ерекция.

При това ерекцията е толкова силна, че човек не е способен да прави секс, тъй като половият му член е толкова твърд, че е силно притиснат към корема му. Такова състояние може да бъде овладяно, тоест пенисът да бъде върнат към нормалното му положение с помощта на някои медикаменти.

Постоянната ерекция е често признак на онкологични заболявания при човека. Също така симптомът на Приап може да се развие при травма на гръбначния стълб или след употреба на големи количества алкохол.

Хиперестезия – свръхчувствителност

Сякаш всеки рецептор на хората с хиперестезия е включен към усилвател. Те могат да чуят пукането на ръката при писане, шепот в съседните стаи, звукът от падането на листата.

Докосването при тях предизвиква болка, а в малкото късче хляб те усещат много вкусови нюанси. От една страна, това състояние има своите предимства. Въпреки това такива хора обикновено са много раздразнителни, неспокойни и по-често от останалите хора заболяват от туберкулоза.

Нарколепсия

Хората, страдащи от нарколепсия прекалено много спят. На всеки един час на тях им е необходимо да отделят по 5-10 минути за сън. Такива хора не могат да учат в стандартни учебни заведения или да ходят на работа, тоест да извършват наемен труд.

Практически цялото свое време такива хора прекарват в дома си. Особеност на това заболяване е фактът, че болните са способни да контролират своите сънища. В съня си те могат да видят всичко, което пожелаят.

Вечна младост

Да изглеждаш с 20 години по-млад е възможно и без пластични операции. На някои 50-годишни човек може да им даде не повече от 30-35 години Тяхната кожа е бледа, а бузите им са приятно румени.

За съжаление, тази младоликост е сигурен признак за порок на сърцето. Това може да бъде стеноза на митралната клапа.

В

Болните с множествена склероза с времето стават по-весели и равнодушни към собственото си заболяване. При прогресирането на заболяването у човека настъпва чувство за еуфория, което може да продължи много дълго.