Рисковете за здравето са повече от потенциалната полза, но все може да помогне с ефекта на плацебо.

Както и всяка друга техника на нетрадиционната медицина, тета хийлингът има ЗА и ПРОТИВ.

Тета изцеление – защо не може да лекува тежки болести като рак

Какво е това тета хийлинг

В превод от английски означава тета изцеление. Или излекуване в състояние тета. В този контекст тета е определен честотен спектър, в който протичат колебания на електрическите полета на главния мозък. И тези вълни са отдавна известни на учените.

Човешкият мозък има електрическа активност, която може да се проследи с енцефалограф. Импулсите следват с различна честота.

Установено е, че различни диапазони отговарят на напълно конкретни състояния. Интересуващите ни тета вълни с честота 4-8 херца – това са ритми на покой, дълбоко отпускане. Възникват, когато човек е почти заспал, и може да се събуди или се намира във фаза на бърз сън.

Феновете на тета хийлингът са убедени, че тета състоянието не е просто границата между сън и наяве, но също и предел между съзнание и подсъзнание.

Попадайки там, човек навлиза в своеобразен транс, в който получава възможност да се съедини с по-висока духовна сила и с нейна помощ да стартира процеса по подобряване на собствения живот.

Също така и бързо изцелява от най-тежките болести. Достатъчно е само по някои правила да се „активира“ДНК.

В тази впечатляваща езотерика участват хиляди хора по цял свят, но въпросите са много.

Как се използва тета хийлинг

Последователите на целебния метод твърдят, че може да бъде усвоен от всеки. Това е много лесно, макар и да не е безплатно.

За да станем тета хийлъри и да започнем пътя към собственото изцеление, е необходимо да се посети 3-дневен семинар, цената на който започва от 260 евро. И придобитите умения да се усъвършенстват с други платени курсове.

Защо към тета хийлинга трябва да се отнасяме с недоверие

Един от клиентите на създателката на метода се усъмнил, че тя може да дава докторски степени по тета хийлинг, и я дава на съд през 2015 г.

Назначено по делото вещо лице проверява дейността на създателката на метода и други медицински данни и стига до заключението, че тя не е страдала от онкологично заболяване, както самата твърдяла.

Бившият съпруг на създателката на метода, който свидетелствал в съда, също казва, че на неговата бивша жена не са ѝ казали точно, че е болна от рак.

В медицинските данни били открити резултати от биопсия, които сочат само за подозрение за болестта, но по никакъв начин не била потвърдена.

Създателката на метода била осъдена да плати 100 000 долара като компенсация на излъгания клиент.

Лесно е да се излекуваш от това, което никога не си боледувал.

Друг момент бил заболезан от критици на псевдонауката. Те предполагат, че тета хийлингът може да се основава на плацебо ефекта.

В този смисъл обективно неефективна таблетка или метод наистина дава ефект и може да облекчи състоянието при някои хора. Причината е, че искрено вярват във възможността за изцеление.

Плацебото, според усреднена статистика, в една или друга степен подобрява състоянието на един човек от трима.

Означава ли това, че тета хийлингът не работи

Все пак не трябва да бъдем прекалено категорични. Методът има ЗА и ПРОТИВ, както посочихме в началото на статията.

Възможно е да сработи при вас

Не, тета хийлингът няма да ви изцери от физически заболявания, няма да ви избави от късогледство и няма да ви помогне да ви порасне нов зъб на мястото на изваден.

Може обаче да подобри състоянието ни, да облекчи незначителна болка или да помогне за справяне с тревожността. На това теоретично тета хиийлингът е способен.

Най-вероятно ще има психотерапевтичен ефект

Да се заобичаме себе си, да повярваме в собствените си сили, да почувстваме единство с целия околен свят, да разберем какви са източниците на комплексите ни.

Човек признава проблема, който се е превърнал в пречка за благосъстоянието му, и пред свидетел – изцелител, заявява, че е готов да се избави от него, така стартира процеса по-нататъшно психическо излекуване.

Този метод може и да убива – тета изцелителите твърдят, че могат да излекуват тежки заболявания като рак, а това категорично не е вярно. Ако някой се подлъже, може да се стигне до опасно за живота забавяне на лечението на онкологичното заболяване.