Малко са хората, които не са почитатели на сладоледа и желираните бонбони. Прасковите се оказва, че са излизали и извън пределите на този свят.

Може би се чудите защо споменаваме така случайни храни, но днешната статия ще включва именно тези лакомства, плюс още няколко продукта от менюто ни.

От Lechenie.bg решихме да ви разкажем повече за някои от най-обичаните храни

  1. Фъстъци могат да бъдат опасни, не само поради алергия

Оказва се, че тази бобова култура е съставна част от динамита. Маслото, извлечено от фъстъците, се използва в процеса на производство на глицерола, който е главен компонент във взривното вещество.

  1. Авокадото узрява по-бързо, когато го поставиш в хартиена торбичка, заедно с ябълка и банан

Тези плодове отделят специфичен газ, етилен, при своето зреене. Когато авокадото „вдиша“ от този газ то намаля времето си за узряване.

Освен това, съхранението му на тъмно също помага.

  1. Прасковите, всъщност, са първата консумирана храна на Луната

И това изобщо не е измислица. Затова следващия път, щом опитате от плода, си представете как и самия Нийл Армстронг е похапвал докато е разучавал.

  1. Пчелният мед е единствената храна с вечен срок на годност

Има проучвания, според които, дори предшествениците ни след 1000 години, не биха изпитали проблем, ако опитат от меда, който имаме по домовете си в момента.

  1. Желираните бонбони и спортните коли си приличат

И това не е някаква метафора. Оказва се, че за любимите ни желирани мечета и скоростните кабриолети се използва един и същ бразилски восък – карнауба. Той се прилага, за да придаде по-лъскав вид.

Пилешкото месо в днешни дни съдържа близо 270% повече мазнини, отколкото преди 40 години

Ако пресметнем по-внимателно, ще установим, че това го прави по-ниско протеиново с приблизително 35%. Това се дължи на съвременните методи за отглеждане на пилета.

Затова е добре да се доверим на малки био ферми, когато си купуваме месо.

  1. В някои сладоледи има морски водорасли

Ето, че не напразно сладоледът ни е най-вкусен на брега на морето. Водораслите се прилагат, за да сгъстят консистенцията на разхлаждащите десерти.

  1. Кафето действа срещу свободните радикали

Установено е, че любимата напитка на много от нас е полезна. Кафето съдържа най-голямо количество антиоксиданти от дневното хранително меню на повечето средностатистически европейци.

  1. Бананите не са единствено добър източник на фибри

Редовната им консумация може да помогне срещу депресия, поради съдържанието на триптофан, който стимулира производството на хормона на щастието – серотонин.

  1. Май е време на се откажеш от ваниловия вкус

Овкусителят, кастореум, който често се използва, като заместител на ванилията, всъщност се набавя от аналните жлези на бобрите,