Вече сте загубили себе си. Потънали сте някъде в него – в любимия човек, някъде ви тегли с нечовешка сила. Вие си забранявате да му звъните, да му пишете. А ръцете отново ви теглят към телефона.

Чувствате, че това ви дразни, но продължавате да звъните. А той се отдалечава все повече и повече. Как да се отървете от тази зависимост?
Психолозите отдавна са забелязали, че от любовна зависимост страдат основно жени.

Зацикляйки върху един единствен, често равнодушен към тях мъж, с разума си тези жени разбират, че е необходимо да се освободят от това, но не е по силите им да направят нещо.

Такова състояние разрушава личността на жената и е подобна на наркотична зависимост. Тази ситуация причинява болка, и у тази жена се появява усещането, че любовта е мъчение, почти болест.

А как би могло да бъде болезнено такова прекрасно чувство като любовта? Подобно се случва, когато непреодолимото и изпълващото увлечение към нещо откъсва жената от живота, лишава я от изживения опит, препятства я да бъде открита, силна, свободна в околния свят.

1. Лесна техника за справяне с любовната зависимост

В уютно, топло, тихо място се постарайте да се отпуснете максимално и да се потопите в транс. Много ясно си представете, какви чувства бихте желали да изпитвате към предмета на вашата нещастна любов.

Това може да бъде равнодушие, неприязън или дори отвращение. Представете си, че този човек е пред вас. Отместете го по-далеч от вас и го направете образът му размит и замъглен.

Сега си представете, че той прави нещо непривлекателно или нелепо или си спомнете реални ситуации, когато неговите постъпки или думи не са ви харесали. Детайлно разгледайте моментите, почувствайте ги и ги запомнете.

Подберете 5 такива ситуации. Колкото се може по-реално си представете, че този човек се състарява пред очите ви, на неговото лице се появяват бръчки, тялото му става отпуснато, немощно, загубва величествената си стойка, зъбите му падат.

Мислено го в потопете във ваната, където има животни или насекоми, към които вие изпитвате най-голямо отвращение – мишки, хлебарки, червеи. Той е потопен в такава гадост, че е невъзможно да го докоснете.

Отново си представете мислено този човек такъв, какъвто е в действителност, както преди ли умирате от любов към него? Ако е така, повторете всичко от начало още 2 пъти. Достатъчно ли е? Пребройте до 10 и излезте от транса.

2. Логическо осмисляне

Няколко сутрини си представяйте бъдещето. Какво може да ви даде тази любов? Дори ако ви се отговори на чувствата, то след кратък период на еуфория, неизбежно ще дойдат уморителните делници, битовите спорове, умората от присъствието на този човек във вашия живот.

3. Методът на Пастьор

Именно Пастьор предлага въвеждането в организма на човека на серум с отслабена инфекция за стимулация на имунитета. Ако страдате от несподелена любов, опитайте да се заинтересувате от някого другиго.

Веднага щом започнете да усещате, че се появява интерес към този човек, незабавно преборете тази привързаност и се прехвърлете на някого другиго.

Като направите това няколко пъти, вие ще получите необходимото ви лекарство. Но следва да бъдете внимателни да не се влюбите отново, тъй като всичко е отрова и всичко е лекарство.