Правилно хранене и спорт някога бяха 2 крайъгълни камъка, които са в основата на стройното и стегнато тяло.

Но така е било до появата на естетичната медицина.

Съвременните козметични процедури помагат за постигане на желани форми за кратко време и без каквито и да е усилия.

В арсенала на клиниките има множество апаратни и инжекционни методики, способни да решат най-различни проблеми и да ви избавят от различни дефекти и несъвършенства на фигурата.

Кои от тях помагат за отслабване?

1. Термолифтинг – една от най-популярните козметични процедури

Тази процедура е показна при наднормено тегло и прекалено голяма.

Тя предполага топлинно въздействие върху кожата и подкожните тъкани.

Под действието на електромагнитните лъчи уплътняват отслабените еластинови и колагенови влакна.

На този фон се активизират фибробластите, усилват се микроциркулацията и обмяната на веществата, а заедно с тях и отока на лимфата.

Една от разновидностите на термолифтинга е радиочестотната липолиза.

Състои се в разграждане на мазнините на елементи и впоследствие отстраняване от организма.

Излъчваните от прибор радиовълни нагряват дълбоките слоеве на кожата, като уплътняват колагеновите влакна, като по този начин се възстановява хиподермалния слой.

Тези салонни процедури изискват задължително провеждане на дренажни методики, за да е възможно разградените мастни киселини безпрепятствено да напуснат организма.

Излъчваните от прибор радиовълни нагряват дълбоките слоеве на кожата, като уплътняват колагеновите влакна, като така възстановяват хиподермалния слой.

Тези салонни процедури изискват задължително провеждане на дренажни методики, за да напуснат разградените мазнини безпрепятствено организма и да не бъдат погълнати от съседни мастни клетки.

2. LPG или ендермологичен масаж за отслабване

Невинаги за увеличаване на параметрите на тялото са виновни мастните отлагания.

При задържане на течност в подкожната мастна тъкан, основният акцент трябва да се постави на повишаване на тонуса и на еластичността на мускулите и на кожата.

На жените с целулит под формата на отоци, хипотония на мускулната тъкан и кожата се предлага апаратен метод за отслабване или ендормологичен масаж.

Този метод е бил разработен още през 70-те години на миналия век, а негов изобретател е френски инженер.

Това е една от най-приятните процедури, които оказват отпускащ и успокояващ ефект, който се основава на едновременното действие на 2 вида масажи – с валяк и вакуумен.

Комбинираният накрайник води едновременно до ритмично и дренажно масажиране, повишаващо тонуса на кожата и отстраняващо мастните отлагания.

3. Електростимулация за възвръщане на тонуса на кожата

С възрастта метаболитните процеси в организма се забавят, нивото на естрогените се понижава, което често води до покачване на килограми.

Жената забелязва и протичащите неблагоприятни изменения в кожата – провисване, намаляване на тонуса и на еластичността.

В този случай спираме избора си на салонната процедура, която би оказала непосредствено въздействие на еластичните и мускулни влакна на самия епидермис.

Тази процедура е електростимулация, която предполага тонизиране на мускулните влакна с импулсни токове.

Генерираните от устройството електрически импулси повторят импулсните вълни на собствената нервна система, като принуждават мускулите да се съкращават.

В резултат се подобрява кръвоснабдяването и лимфният оток, протича моделирането на контура на фигурата, намаляват проявленията на целулита.

4. Криотерапия – как въздействието на студа помага за разрешаване на проблема с наднормените килограми

Въпреки разминаващите се мнения, отслабването се постига не от изгарянето на калории за отслабване, а благодарение на възстановяване на процесите на хормоналния обмен.