Есента е най-подходящото време за повечето от разкрасителните процедури. Какво да си направят тези от нас, които желаят подмладяване, справяне с мастните отлагания или с целулита?

Есенни разкрасителни процедури – топ 7 най-подходящи

1.Пилинг за безупречен цвят на лицето

Химическият пилинг е най-популярният вид есенна разкрасителна процедура. Ако лятното слънце остави на лицето своя отпечатък във вид на пигментации, преждевременни бръчки и неравномерен тен, то пилингът може да помогне.

Не е желателно да се подлагаме на тази процедура, когато е топло, тъй като не е известно как обновената кожа ще реагира на ярката слънчева светлина. Възможна е поява на нови пигментни петна и бръчки, а съществуващите да станат по-дълбоки.

През есента пилингът е абсолютно безопасен, най-важното е да не се посещава сауна и солариум в първите няколко седмици след процедурите.

В зависимост от състоянието на кожата, се препоръчват от 3 до 5 процедури – с млечна, гликолова, бадемова, ябълкова или салицилова киселина, ултразвуков или лазерен пилинг.

Резултатите от разкрасителните процедури няма да закъснеят, кожата ще започне отново да изглежда млада, красива и сияеща кожа.

2.Премахване на бенки и брадавици

Преди да си запишем час на козметик за премахване на новообразувания по кожата, е добре да се отиде на консултация при личния лекар, който да даде направление за дерматолог. Този специалист може да разреши извършването на процедурата или да препоръча нейното отлагане.

Определя колко е безопасно да се извършват каквито и да е манипулации в този момент, а също и да се направи профилактичен дерматологичен преглед.

Ако дерматологът не възрази, то може да се пристъпи към избор на подходяща процедура – премахване със скалпел, с лазер или с течен азот на бенките или на брадавиците.

3.Фототерапия на лицето с подмладяващ ефект

В сравнение с химическия пилинг тази процедура е с доста повече предимства. Освен това спомага за уеднаквяване на тена на лицето, фототерапията може да ни свърши и много друга работа.

Например, подобряване на състоянието на кожата при проявление на купероза или акне, премахване на видими кръвоносни съдове, заличаване на лунички, следи от акне, бръчки и стимулиране на синтеза на колаген.

След процедурата обикновено кожата се зачервява и бързо минава. Ако целта на мероприятието е премахване на пигментацията, обработените участъци ще се лющят, след което се появява нова млада кожа.

Ако основна задача е премахване на видимите кръвоносни съдове, то под въздействие на насочената светлина и повишаването на температурата ще се слепят кръвоносните съдове и така проблемът ще бъде решен. Курсът фототерапия е със средна продължителност 4-5 сеанса.

4.Озонотерапия за еластичност на гърдите

Второто название на този метод е кислородно-озонова терапия. По време на процедурата микроигли разпределят на кожата кислородно-озонова смес.

Кожата на гърдата става по-стегната и еластична, повишава се тонуса, а неотдавна появилите се стрии намаляват размерите си.

Планирането на процедурите е възможно само с опитен озонотерапевт, тъй като областта на деколтето изисква повишено внимание и добре планиран подход.

5.Салонна епилация – НЕ на нежеланите косъмчета по тялото

След салоната епилация също както в случая и с пилингите, кожата трябва да се пази от слънцето. Затова се планира за есента или за зимата. Курсът е 3-7 процедури.

Препоръчително е да се прави с интервал 2-3 седмици или дори месец. Ако започне есента, то към Нова година може да се получи възхитителен резултат.

6.Биоревитализация за кадифена кожа

Инжекциите хиалуронова киселина са подходящи за тези жени, кожата на лицето на които е суха и обезводнена. Лекарят-козметик ще подбере апарат, който ще работи във всеки конкретен случай.

След поставянето на инжекция възстановителният период продължава не повече от денонощие, след което настъпва изразено подобряване на състоянието на кожата.

7.Лазерно шлифоване за справяне със стрии

Всякакви неравности по кожата могат да се загладят с лазер. Затова и жените, когато забележат наскоро появили се стрии по тялото, желаят да си направят точно тази процедура.

Заради стимулация на клетъчната регенерация процедурата прави кожата равна и гладка. Но трябва да се изчака – първите резултати ще са забележими не по-рано от 2 седмици.