Гладката кожа без окосмяване е изискване на нашето съвремие. Осигурява редица предимства на активните и поддържани хора, затова днес сред най-популярните козметични процедури е лазерната епилация.

Бързо, комфортно и завинаги

Този метод за обезкосмяване надминава и най-смелите представи на дерматолозите и специалистите по естетична медицина.

Безболезнена, не отнема много време и не изисква възстановителен период, тази технология може да ни избави от нежеланото окосмяване не за седмица или месец, а завинаги.

Технологията за лазерна епилация е разработена на базата на селективна фототермолиза и се състои в следното. Човешкият косъм съдържа в своя състав оцветяващ пигмент – меланин.

Ако към зона с окосмяване се насочи лазерен лъч с определена дължина, меланинът започва активно да го поглъща. Светлинната енергия се преобразува в топлинна, която разрушава фоликула и косъма.

Този процес има и важна особеност, свързана с цикъла на растеж на косъма. Лазерните лъчи разрушават само съзрелите луковици, докато другите едва сега започват да растат.

Това е причината за една процедура да не може да се отстрани цялото нежелано окосмяване. Пълният курс включва средно 8 процедури, които се провеждат с определен интервал.

Лъч светлина в царството на тъмнината

Ключов момент в ефективността на лазерната епилация е съвременното и сложно оборудване, което да може да генерира сноп светлина с определена дължина. Далеч не всяка клиника, а още повече салон за красота, може да си позволи апаратура на толкова високо ниво.

8 причини да си направим лазерна епилация точно сега в Imani Care

1. Пестим на време и средства за домашно обезкосмяване

Забравяме ежедневното бръснене, специалните кремове, апликации от смоли или восък. Болката при обезкосмяване у дома ще остане само един лош спомен след лазерна епилация.

2. Справяне с враснали косми, този толкова неприятен проблем

При мъжете тези подобни на възли издатини се появяват най-често в областта на брадата и шията, при жените в бикини зоната и по краката. Ако не се обърне внимание, проблемът може да се такава степен да се усложни, че да се стигне до операция.

3. Гладка, кадифена кожа

Този ефект може да се оцени още след първата процедура, като нови косми няма да се появят в областта на лазерната епилация, както би се случило след кола маска или домашно обезкосмяване.

4. Справяне с окосмяването по лицето

Някои жени са предразположени към обилно окосмяване на лицето, като най-много тревоги предизвикват т.нар. „мустаци”. Лазерната епилация помага за успешно справяне с този доста неприятен проблем, който най-често е по наследство.

5. Лечение на фокулит и други кожни заболявания

С разрушаването на космените фоликули в рамките на лазерната процедура се постига пълно излекуване на неприятното заболяване.

6. Бързина на изпълнение на процедурата

Обработката на горната устна е с продължителност само 10 минути, а за зоната на бикините са необходими около 30.

7. Максимална безболезненост

Уникална особеност на нашите лазерни апарати е вградената в тяхната конструкция система на охлаждане на основа на криогенно разпръскване. В съчетание с оптимално подбрана дължина на светлинната вълна, се отстраняват напълно неприятните усещания по време на сеанс.

8. Комфорт и безопасност

Процедурата по лазерно обезкосмяване се провежда в комфортни условия и при високо ниво на стерилност.

Късната есен и зима са най-подходящият период за лазерно обезкосмяване, тъй като не се налага да се взимат допълнителни мерки за защита на кожата.