Животът и съдбата са ви направили част от век, в който динамиката е убийствена и дори на моменти вредна. Тя прави сериозно впечатление, че сякаш който не е готов за нея, тя би отнела и последната капка увереност от него.

Не правете грешката да се чувствате длъжни да отговаряте на предизвикателствата на ежедневието, но ако го направите, повярвайте, ще се чувствате непобедими. На каква цена, обаче бихте искали да се справите с всичко, което ви поднася животът?

Ако желаете да се чувствате изморени и нещастни, когато се приберете у дома, защото на работа отново сте дали цялата си енергия и сте инвестирали и последните си запаси от търпение и креативност, то давайте – не правете нищо по въпроса, щом този начин на живот ви харесва. Разбира се, с този текст ще разберете защо да сте работохолик не е добре за вас.

Ако четивото идва малко късно в живота ви, вие все пак го прочетете, за да разберете как да се спасите от проблемите, свързани с идващите последствия от системното претоварване.

Всеки иска да живее спокойно, но не всеки може да си го позволи, така че добре е да знаете как да се предпазите от проблеми, опасни конкретно за най-важния мускул в тялото – вашето сърце.

За повече информация бихте могли да проверите и уважаваното списание за здраве ZdraveDnes.com, където ще узнаете по-подробно кои външни влияния биха могли да навредят в най-голяма степен на неволевия ви мускул, изпомпващ не кръв, а живот до всяка клетка от тялото ви. Добре дошли в здравословния начин на живот!

1. Дългите разходки сред природата

Ето ви и един мощен куршум, с който и двете зайчета са ви в кърпа вързани. Ако го изстреляте точно тогава, когато трябва, вие несъмнено ще намалите значително рисковете от сърдечно-съдови заболявания като това ще повлияе и върху цялостното ви качество на живот.

Разбира се, от друга страна ще успеете сериозно да се сближите с природата, което нека не крием – важно е за всеки един от вас.

Ако сте от хората, на които им липсват дългите разходки, а работата и претоварването, носещо хляба на масата ви, е станало прекалено много и ви е разделило от природата – обувайте удобните обувки и крачете гордо напред!

Разходката е символ на спокойствие, на постигане на тотален синхрон със самия себе си. По горските пътеки човек отваря сърцето си и чувства с душата си – в града това е напълно невъзможно, защото сивотата изпреварва всичко и прави нещата страшно скучни и неприятни както за окото, така и за зрението на човека.

2. Храната е вашето гориво – зареждайте качествено

Доста често хапваме на крак и това е отново последствие, идващо от факта, че сме изключително заети през седмицата, за да си позволим да поседнем и да се нахраним качествено.

Всъщност, не само качеството на самата храна отдава влияние, а цялостния ритуал на приемане на храната също влияе много на храносмилането.

Ако хапвате набързо докато чакате такси или автобус, ефектът от приема на хранителни вещества ще е един, но ако седнете, постелите си нещо под храната, вземете вилица и нож и спокойно се нахраните, вие ще се заситите в пъти повече.

Помислете за това, когато следващия път отново се почувствате гладни веднага след като сте станали от масата.

Установете желязна дисциплина на хранене и това ще ви даде неописуем бонус по пътя на промяната. Не забравяйте и да акцентирате върху храни за нормализиране на кръвното налягане, дори все още да не сте се сблъскали с този неприятен хроничен проблем.

3. Сънят – никога не го забравяйте

Е, колкото и дълъг да ви се струва един ден, не забравяйте, че той ще свърши рано или късно. Разбира се, ранното лягане под завивките също не е лоша тактика за преборване на проблемите със сърдечно-съдовата система.

Така пише и в ZdraveDnes.com, а хората, които публикуват там и споделят знанията си с вас, не са никак случайни. Тяхната експертиза може да спаси сърцето ви от сериозни проблеми. Четете и живейте дълго!