Кейтлин Ричардсън /Kathleen Richardson/ от Университета Монфорт в Лестер, твърди, че секс роботите увеличават неравенството между половете. Това съобщиха преди няколко дни английски медии.

В Обединеното кралство преди известно време се развихри кампания срещу разработката и внедряването на секс-роботите. Тъй като според активистите такива изобретения сериозно застрашават бъдещето на човечеството.

Противопоставящите се на секс роботите са убедени,че те така или иначе ще повлияят на интимния живот на хората, увеличавайки популярността на проституцията. Сексуалната близост ще се обезцени, което ще доведе до понижаване на емпатията.

Хората все повече ще се откъсват от реалните отношения с живите хора, отивайки все по-дълбоко във виртуалната реалност, което във всеки случай заплашва човечеството.

А роботите под формата на деца на свой ред ще способстват за популяризирането на педофилия.

Противно общоприетото схващане, че вместо проститутки хората ще използват роботите и по този начин ще спасят жените от сексуална експлоатация, новите технологии и платената любов ще съществуват заедно, увеличавайки цената и търсенето на човешкото тяло.

Организаторите на кампанията призовават инженерите да се откажат от секс технологиите – да спрат да пишат програми, да не създават хардуерни устройства и концепции.

Следва да се отбележи, че много експерти са убедени, че с времето сексът в неговата класическа форма ще потъне в забвение. Ако по-рано е бил висша форма на близост между мъжа и жената, то в бъдеще ще остане само средство за получаване на интимно удоволствие, а партньор на човека ще стане техниката.

Така роботите ще се превърнат в идеалната второ половинка, която е лишена е всички човешки пороци и недостатъци. С робота е гарантирано отсъствието на спорове, караници, обиди и истерии. А освен това той е винаги в услуга на човека.

Още през 2010-та година на изложба за възрастни Adult Entertainment Expo в Лос Анджелис компанията Lincoln Park представи първия в света робот за сексуални удоволствия, това е жена с името Roxxxy.

Тя не само издава звуци и умее да разговаря, но и реагира на докосвания. Може да се избере вариантът на нейния характер и поведение. Невероятно, но е тя е способна да обсъжда дори и футбол.

Индустрията не стои на едно място и вече се съобщава, че секс роботите ще притежават интелект след 2 години. Но да вкараш в леглото си този андроид не е толкова лесно. Необходимо е първоначално да се поговори с него.

Според учени след по-малко от половин век секс между хората ще остане в миналото и ще бъде заменен с интимни ласки с роботи. До това заключение експертите стигнали, след като на екрана беше показана секс сцена между човек и робот в сериала „Хора“.

Разбира се, днес дори мисълта за сексуални отношения с машина се смята за нещо фантастично и особено извратено. Но експертите считат подобен сценарий за развитие на събитията като съвсем не толкова невероятен.

Според сексолози и футуролози след 30-50 години сексът на човека с робот ще стане абсолютно нормално и широко разпространено явление.

Част от психолозите дори са на мнение за положителното влияние от интимните отношения с роботите върху психиката на човека.
Но в научните кръгове вече се заговори за настъпването на ерата на робофилията, което означава натрапчиво сексуално привличане към роботите.