Какво е това биоревитализация?

Това е инжекционна процедура, осигуряваща незабавно възстановяване на водния баланс на кожата.

Основен компонент на всички препарати е хиалуронова киселина, естествено овлажняващо средство, което присъства в организма на човека и може да се понижава под въздействието на слънчевите лъчи или с напредването на възрастта.

Неприятни последствия от този процес са сухата, напуканата кожа и бръчките.

Всъщност ревитализацията е единственият способ за осигуряване на хилауронова киселина в необходимите слоеве на епидермиса. За да проникне на необходимата дълбочина, а именно в базалния слой на кожата е необходимо нейната молекула да бъде разкъсана на по-малки части.

Това се дължи на факта, че молекулата на хилауроновата киселина по размер е по-голяма, отколкото пространството между клетките, а това означава, че не е възможно да проникне там, където е необходима, ако говорим за овлажняващите кремове.

Това е и причината повечето от тях да обезпечават макар и добър, но само и временен ефект.

С помощта на игла става възможно доставянето на хилауронова киселина в базалния слой на кожата и да я въведат там в необходимото количество.

Показания

Биоревитализацията, може би, е най-безобидната процедура за подмладяване, но лекарите по естетична медицина съветват момичетата до 25-годишна възраст да не се подлагат на нея, поради липса на необходимост.

Младата кожа има достатъчно силни собствени способности за задържане на влага. Към 28-та година процедурата помага за избавянето от недълбоките бръчки и от обезводняването, а на 55 – от набръчкването и увисването на кожата.

Препарати

Едни от тях са предназначени за подобряване на общото състояние на кожата, други за запълване на малките бръчки. Опитът на лекаря и широкият избор от препарати, с които разполага са 2-та основни момента, на които следва да се обърне внимание.

Избирайки веднъж лекар, се постарайте да не го сменяте – колкото по-добре лекарят проучи особеностите на вашата кожа, толкова по-естествен ще бъде резултатът.

Има и биоревитализиращи средства от последно поколение, в състава на които, освен хилауронова киселина с различна концентрация, влизат аминокиселини, пептиди, антиоксиданти, витамини.

Формулата на препаратите дава възможност за правилно решаване на конкретните проблеми с кожата, въздейства на измененията, обусловени от напредването на възрастта.

Планът за интензивно овлажняване на кожата обикновено включва 3-4 процедури на биоревитализация с интервал, обусловен от спецификата на препарата и на състоянието на кожата.

Процес и ефект

Въвеждането на хилауроновата киселина се отнася към слабоинвазивните козметични процедури – при тяхното провеждане кожата почти не страда и не се налага продължителен период на реабилитация. Обикновено процедурата отнема около час.

След биоревитализацията на лицето се появяват папули. Обикновено те изчезват след денонощие, но понякога могат да се задържат и няколко дни. Понякога се появяват и синини, но те са по-скоро правило, отколкото изключение.

След това в продължение на седмица състоянието на кожата се подобрява, тенът ѝ се изравнява, малките бръчки около очите изчезват. Лицето изглежда свежо и отпочинало.

Отпада необходимостта от използването на силно действащи овлажняващи средства. Биоревитализацията често се провежда на курсове. Средно ефектът продължава от 3 месеца до половин година.

Но в някои случаи ефектът от хилауроновата киселина преминава по-бързо. И това до голяма степен се определя от индивидуалните особености на пациента и най-вече от неговата възраст.