Ако един мъж има куче, то той изглежда много по-привлекателен в женските очи – това показват резултатите от ново проучване, проведено от американски специалисти.

В рамките на проучването били анализирали 1210 анкети на самотни стопани на домашни любимци, 61% от тях били представителки на нежния пол и всички те си търсили половинка.

72% от тях били стопани на кучета, а 42% на котки. Всички участници били помолени да отговорят на въпроси от рода на – как домашните животни влияят на личния им живот.

И накрая 35% от жените и 26% от мъжете отбелязали, че смятат за по-сексуално привлекателни техните потенциални партньори, които имат домашен любимец. А пък хората без такъв предизвиквали най-малко симпатии.

Също близо половината от участващите жени и четвърт от мъжете признали, че обръщат внимание на това как потенциалните им партньори се отнасят със собствените си домашни любимци. И си правят изводи, изхождайки от тези наблюдения.

Резултатите показват, че жените действително предпочитат да се запознаят с мъже, които имат домашни любимци. На тях им харесва да наблюдават как мъжът взаимодейства с животното, създавайки си по този начин по-положителен образ. Жените обикновено са по-взискателни към потенциалните си партньор от мъжете по отношение на нежния пол.

Експертите също напомнят, че подсъзнателно девойките обръщат внимание именно на това качество, тъй като търсят човек, който би станал добър баща за техните деца.

Така домашният любимец не само създава положителни емоции, снема стреса и радва след дълъг и труден работен ден, но и помага на своя стопанин или стопанка да си създаде семейство.

Между впрочем, изследването проведено от американски учени от Медицинския център на съня в клиниките Майо, показва, че домашните любимци подобряват качеството на съня на своите стопани.

Оказало се, че тези от анкетираните, които позволявали на любимците си да спят в тяхното легло се наспивали по-добре, тъй като се чувствали в по-голяма безопасност и благодарение на това се отпускали. Някои признават, че животните ги сгряват с тяхната топлина.

Също така през миналата 2014-та година беше доказано, че на жените ги привличат музикалните способности на техните потенциални партньори.

Учените препоръчват на мъжете да усвоят музикален инструмент, за да увеличат своите шансове да си намерят половинка. Резултатите от изследването показват, че най-добър избор за създаване на добро впечатление на дама може да е китарата.

Оказало се, че представителите на силния пол, които успявали да се научат да свирят на китара изглеждат с 90% по-привлекателни в очите на жените, което повишава значително техните шансове за откриване на подходящата партньорка.

¼ от запитаните участнички в социологическото проучване разказали на експертите, че се срещат с мъже, които свирят на този инструмент само благодарение на умението на техните избраници.

Освен това всяка десета запитана девойка на възраст от 18 до 24 години признавала, че идеалното момче за нея е просто длъжно да се научи да свири на китара.

Учените били поразени от факта, че болшинството от доброволците, отговарящи на въпросите на социолозите, били напълно съгласни с уникалното свойство на китарата да превръща не особено привлекателните мъже в истински идеал, предизвикващ искрен възторг у жените.

Ефектът от свиренето на китара се усеща мигновено, поради тази причина около 33% от запитаните мъже си признали, че са започнали да се учат да свирят на китара, за да правят добро впечатление на дамите.