Срещнали сте мъжа на своите мечти – добър, умен, сексапилен. Има само едно „но”. Вече е зает, обвързан или женен. Защо мъжете, които са с половинки, са много по-харесвани от жените от тези, които нямат ангажименти към противоположния пол?

Защо младите, интересни и често не страдащи от липса на фенове жени биват привлечени от мъже, които не са свободни? Това явление е потвърдено от много изследвания и се нарича „копиране на избора на другите” и присъства не само в живота на хората, но и в животинския свят.

С други думи, харесват мъже, които вече са избрани. Това е сигнал за тях, че имат необходимите качества за изграждане на успешни отношения. Нежния пол много по-често попада под влиянието на вече направен избор от други жени, отколкото това правят мъжете, които проявяват известна независимост в това отношение.

Ето няколко факта за заетите мъже и причините, поради които те изглеждат по-привлекателни.

Защо заетите мъже са в пъти по-привлекателни за жените

Половинката трябва да бъде симпатична

Привлекателността на половинката има за другите жени по-голямо значение, отколкото това как изглежда самият мъж. С други думи, за колкото по-красива те намират жената до него, толкова по-желан за тях е нейния мъж.

Ако е с жена, която не изглежда като съперница за останалите представителки на нежния пол, неговият рейтинг в очите на другите жени се понижава.

Не трябва да е в твърде близки отношения

За жените е важно символичното потвърждение на това, че мъжът е достоен за внимание. Също не трябва да се усеща, че той окончателно е взел решение коя да е неговата спътница в живота.

Най-желани са тези мъже, които са просто обвързани, по-малък интерес предизвикват онези, които били явни влюбени в своите половинки.

На последно по степен на привлекателност се оказват женените мъже с деца. Ако мъжът, който е женен, не носи брачна халка, това провокира към него сравнително голям интерес.

Повечето жени не стигат по-далеч от фантазия

Повечето жени предпочитат да си мечтаят и да гледат отстрани мъже, които са обвързани, но не никога не биха предприели нещо, за да ги спечелят. По-скоро би могло да се случи нещо, ако мъжът прояви интерес, тогава резултатът е непредсказуем.

Жените не обичат да развалят семейства, макар и понякога да го правят, тъй като знаят, че така ще бъдат критикувани и то сериозно от познати, непознати и дори от най-близките си.

Разбира се, следва да се предположи, че щом един мъж е проявил интерес към друга жена, то отношенията му с половинката му не вървят. Вариант на мъжко поведение – някои представители на силния пол не могат да са само с една жена, а предпочитат да поддържат интимни отношения с много, за да се чувстват пълноценни.

Запазва ли се интереса на другите жени към мъжа след развод

Друг е въпросът дали този интерес ще се запази, ако са обвързани трайно с жена, която не би търпяла страничните интимни отношения на своята половинка и го напусне.

Обикновено такива мъже се обвързват с доста по-млада от тях жена, като ѝ осигуряват спокоен живот, за да може спокойно да отгледа децата си, без да се притеснява за финансите, каквито  проблеми би имала, ако е с мъж приблизително на своята възраст, който няма достатъчно високи доходи, че да подсигури нея и децата.

Някои жени, най-често по-младите избират да прощават на половинката си всичките ѝ изневери с надеждата, че с преминаването на определена възраст, сигурно това ще остане само един лош спомен.

Повечето мъже може би не осъзнават, но трудно се изгражда нова връзка, която да е трайна, не става от днес за утре. Също така, когато има деца, трябва да се съобразява, че те ще трябва да приемат друг човек за свой родител.

Проблемът отпада, когато децата вече са пораснали и са самостоятелни, не се налага да живеят в едно домакинство със своя доведена майка и с баща – пастрок.