Цяла съвкупност от фактори, икономически и психологически, карат поколението от периода 1946 г. - 1964 г. по цял свят да се обръща все по-често към пластичните хирурзи.

По цял свят се наблюдава интересна тенденция представителите на поколението, родени след Втората световна война, желаят да се поддържат млади максимално дълго.

Пластичните операции - все по-търсени сред жените над 50

Каква е причината за появата на това явление

Предпоставките са няколко. Първо, това е подобряване на качеството на живота. Сега рядко в развитите страни могат да се открият жени, които са заети с тежък ръчен труд.

Дори и да са в сферата на селското стопанство, за това им помагат различни съвременни технологии. Същото се отнася и за битовите въпроси – помислете колко механични помощници има в средностатистическото семейство.

Съответно жените разполагат с повече свободно време, което те могат да отделят за своите увлечения, пътешествия, хобита.

Второ, увеличава се и продължителността на живота – средно жените живеят по-дълго от мъжете, често са и социално доста по-активни.

След като децата пораснат, ангажиментите на родителите отпадат, а кариерата е в своя пик, това е времето, в което жената може да започне да живее, както поиска.

Погледнете днешните дами на 50+ - те спортуват, танцуват, пътешестват много, ходят по концерти, изложби, срещат се с приятелки на кафе и дори се пробват в нови професии.

Защо им се иска още дълго време не само да останат в добра физическа форма и да не мислят за болести, но и да запазят младоликата си външност.

И трето, пластичните операции са по-достъпни, както от гледна точка на финансите, така и в посока на избор на клиники и добри лекари в големите градове у нас.

Също така корекциите са безопасни, дори и за тази възрастова категория. Хората над 50 г. започват по-внимателно да се отнасят към своето здраве, водят правилен начин на живот.

И при липса на хронични заболявания извършването на хирургични процедури е доста по-безопасно от когато и да било.

Затова и поколението, непосредствено след края на Втората световна война разглежда пластичните хирурзи и дерматолозите като източник на младост.

Днес също така съществуват много повече нехирургични или минимално инвазивни методи за корекция, алтернативни към доста по-рисковите открити операции.

Какви пластични операции са най-търсени от поколението 50+

На първо място нашата възраст се издава от лицето, зоната на шията и деколтето. Влиянието на силата на притеглянето върху човешкия организъм никой не е отменял – освен гънки и бръчки, се налага да се борим с птоза и други проявления на времето.

Затова все по-желана процедура при пластичните хирурзи за пациентите от тази възрастова категория е провеждането на блефаропластика и различните видове повдигане на лицето.

С помощта на първата процедура погледът може да се направи по-открит, свеж, да се отстрани увисването на горните клепачи и повдигането на долните.

Направление за блефаропластика може да даде и офталмолог, тъй като излишъкът от кожа на горния клепач може допълнително да натовари зрението.

Повдигането на тъканите на лицето позволява да се коригира неговото спускане, да се пресъздаде красив контур в долната му част и да се отстранят назолабиалните гънки.

Също е важно и да се погрижим за шията, ако кожата е започнала да провисва, е добре да се отстранят назолабиалните гънки.

Ако се говори за корекция на фигурата, то на голям интерес се радва методът на структурирането на тялото или липофилинг, когато първо с помощта на липосукция се изземва излишъкът от мастна тъкан, а след това същата се прехвърля в зоните, където изпитва недостиг.

Това могат да са гърди, устни и други части на тялото.

Някои жени в тази възраст се решават и на корекция на гърдите. Някои желаят да реализират отдавнашната си мечта за увеличаване на бюста, а други да го съхранят и да подобрят това, което им е дадено по природа.

Затова и мамопластиката също е доста желана процедура. В такъв случай обаче са необходими повече изследвания, които са с цел намаляване на опасността от по-нататъшни усложнения.