Учени съветват мъжете да ядат чесън преди среща с жена.

Ако изядат не по-малко от 4 скилидки, миризмата на потта им става по-привлекателна за жените.

Резултатите от експеримента, проведени от изследователи от Чехия и Шотландия, показват, че мъжете, стремящи се към успехи сред противоположния пол, е полезно редовно да ядат чесън.

В този случай миризмата на потта става по-привлекателна за жените. В проучването взели участие 42-ма мъже, които подред или ядели суров чесън, или го приемали на капсули, или въобще не го ядели.

Същевременно в продължение на следващите 12 часа те носили в подмишниците специални превръзки, позволяващи акумулирането на миризмата на потта. След това превръзките били предложени на 82 жени, които трябвало да ги помиришат и трябвало да определят миризмата им по степен на приятност, привлекателност, мъжественост и интензивност.

В крайна сметка миризмата на потта на мъжете, употребяващи чесън в суров вид или във вид на капсули, е бил признат от жените за много по-привлекателен и не толкова интензивен, отколкото в случай, когато мъжете не са яли чесън.

Но за да се постигне този ефект, е необходимо да се изяде доста чесън – не по-малко от 12 грама или около 4 малки скилидки. При по-малко количество никаква разлика в степента на привлекателността на миризмата на потта не се е наблюдавала.

Учените предполагат, че установеният от тях ефект може да се обясни и от гледна точка на еволюцията. Чесънът притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Освен това резултатите от някои проучвания показват, че влияе положително на имунитета и защитава от някои форми на рак. Не е изключено, жените подсъзнателно да избират по миризмата мъжете, употребяващи чесън, тъй като предполагат, че те са по-здрави, в сравнение с тези, които не консумират това растение.

Още една хипотеза – чесънът понижава количеството бактерии, от които зависи острата миризма на потта, поради тази причина последният става по-приятен.

Обонянието е много важна част от живота на човека. Учените твърдят, че всеки човек има своя собствена уникална миризма, която издава в какво здраве се намира човек, дали е болен, а също и дали се чувства щастлив.

Експертите все пак напомнят, че всяка неприятна, остра миризма – на потта или от устата, сигнализира за някакви нарушения в организма. Първото на което следва да се обръща внимание – това е миризмата от устата.

И ако това не е свързано с устната кухина, зъбите, следва човек да потърси лекарска помощ, или пък към гастроентеролог, в този случай миризмата може да бъде свързана както със заболяване на стомашно-чревния тракт, така и с онкологичен процес.

Помнете, че всяка миризма свидетелства за състоянието на нашето вътрешно производство. И вашите подозрения – трябва да ви бъдат като индикатор, който да ви накара да посетите лекар.

По-добре е да се презастраховате, отколкото да изпуснете началото на заболяването. Киселото зеле, гнилата ряпа, миризмата на месо, конската пот, терпентинът – всичко това са аромати на най-различни заболявания. Като във всяко болнично отделение витае собствена неповторима миризма.

И само от време на време тя бива нарушавана.

Завеждащи отделения коментират, че понякога влизат в отделението и осъзнават, че днес ще се случи нещастие. Във въздуха витае някакъв специфичен аромат, както казват самите лекари – миризма на духове.