9 съвета при избор на дневен крем

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 18:07

9 съвета при избор на дневен крем

Акценти:

  • Какво трябва да съдържа дневният крем, за да стимулира производството на колаген?
  • Задължително ли е наличието на антиоксиданти в състава на дневния крем?
  • Замества ли дневният крем фон дьо тена?

Свързани:

Кремовете за лице са неизбежно средство в ежедневната грижа за кожата. Жените използват всякакъв вид бяла козметика, за да поддържат красотата на лицето си. Кремовете се делят на дневни и нощни като всеки от тях има своето предназначение.

Дневните са леки с основната функция да предпазват кожата и да осигурят достатъчна хидратация за целия ден. Нощните от своя страна имат тежката задача да предоставят необходимите хранителни вещества до клетките, за да имате свежа, опъната и мека кожа.

Много е труден изборът на подходящ крем, предвид огромното разнообразие от продукти и марки в търговската мрежа. Малко от дамите са информирани по какви критерии да подберат своята козметика.

За кремове е важно да се направи ясно уточнение за какъв тип кожа ще се използва. Непременно се съобразяваме с годините си и спецификата, която поражда това.

Разбира се значение има и сезона. Кожата на лицето има различни изисквания според атмосферните промени. За да улесним вашия избор, Ви даваме 9 съвета за избор на днeвен крем:

1. Вашата възраст е определяща, не натоварвайте кожата си излишно. Ако подберете крем несъответстващ на нуждите, може да повлияе дори негативно. За по-зряла кожа пък може да не постигнете желания ефект, ако сте се насочили към дневен крем, който единствено регулира водния баланс.

2. Дневният крем за лятото е с по-лека формула и със слънцезащитни филтри, за да я предпазят от UV лъчите. Препоръчваме Ви продукта да е на водна основа.

3. През зимата е необходимо да се съобразите с факта, че кожата ви има нужда от допълнителна защита от изсушаване. Формулата му трябва да бъде по-мазна, но не прекалено, за да не попречите на порите Ви да дишат.

4. За нормална кожа, в състава на дневния крем трябва да присъстват етерични масла и естествени добавки. Алое вера, женшен, масло от ший и други осигуряват липидния баланс.

5. Ако кожата ви е мазна трябва да използвате продукт с матиращо действие, за да премахнете нежеланата лъскавина от лицето си. Това е в сила особено през лятото, когато кожата ни естествено отделя повече мазнина и най-вече в T – зоната.

6. За чувствителна кожа кремът трябва да е некомедогенен. Това осигурява премахване на раздразненията и зачервяванията.

7. Добре би било дневният Ви крем да съдържа пептиди. С тяхна помощ ще стимулирате производството на колаген, чрез който осигурявате на кожата си свеж вид. Той спомага за заличаване на бръчките и петната.

8. Наличието на антиоксиданти е задължително във вашия дневен крем. Те премахват свободните радикали и регулират пигментацията на кожата.

9. На пазара вече предлагат и продукти с тониращо действие. Те прекрасно заместват фон дьо тена, особено ако използвате по-некачествен, който пречи на кожата ви да диша. Този вид дневен крем е подходящ за летния сезон.

9 съвета при избор на дневен крем
4.6 (91.47%) 75 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 18:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи