Всяка жена желае силно да има мека и гладка кожа и прави всичко, което е по силите ѝ, за да я направи такава. Благодарение на съвременните методи за обезкосмяване, това не е толкова трудно постижима цел. Въпреки това, за много жени премахването на окосмяването по тялото е свързано с много неприятни и болезнени усещания, особено за тези, които избират кола маската.
Но знаете ли, че с използването на няколко трика можете да значително да намалите болезнените усещания , която обикновено съпътстват кола маската? Ако отговорът ви е не, тогава продължете да четете. А ако е да, пак го направете, защото със сигурност сте пропуснали няколко трика, които могат допълнително да ограничат неприятните усещания, които изпитвате, когато си правите кола маска.

1. Вземете си топъл душ

Никога не забравяйте да си вземете топъл душ, преди да си направите кола маска, тъй като когато кожата се загрее от топлата вода, порите увеличават размерите си и така косъмчетата по-лесно се отстраняват много по-лесно и този процес се съпътства със значително по-малко болка.

Не овлажнявайте кожата си след къпане с различни лосиони за тяло, тъй като овлажняващите вещества ще проникнат в порите и ще затруднят залепването на косъмчетата за восъка. И все пак, ако кожата ви е чувствителна или предразположена към изсушаване, можете да използвате лосион за тяло на водна основа.

2. Ексфолирайте кожата си

Ексфолацията е добър начин за премахване на мъртвите кожни клетки, които нямат друга функция освен да запушват порите. Това ще улесни отстраняването на косъмчетата от корените и ще придаде на кожата ви по-гладък вид.

3. Винаги се доверявайте на проверен козметик

Освен ако самата вие не вече запозната с всички правила, които трябва да спазват при този метод за епилация . Но не опитвайте сами да си правите кола маска, ако не сте съвсем наясно с правилните и безопасни техники. В противен случай рискувате да си причините различни кожни проблеми като обриви, зачервяване, сърбеж, натъртвания и т.н.

4. Бъдете особено внимателни с бразилската кола маска

Ако смятате да се подлагате на бразилска епилация, е препоръчително да научите няколко йога пози, така ще станете по гъвкава и същевременно ще улесните козметика. Също така за самата бразилска кола маска ще е необходимо по-малко време и болката ще отшуми по-бързо.

5. Намалете размерите на косъмчетата в интимната област

Ако планирате да си направите пълна бразилска кола маска, е препоръчително да намалите размерите на косъмчетата в интимната област до около половин сантиметър. Ако ги оставите по-дълги, процедурата ще бъде по-болезнена. Също така не е желателно и прекалено да скъсявате косъмчетата, тъй като в такъв случай е възможно да не полепнат по восъка и ще ви боли повече.

6. Не се обезкосмявайте зоните с кола маска, където кожата ви е увредена

В случай, че някъде по кожата имате порязвания, пъпки или някакви други нарушения, то най-добре би било да отложите кола маската, докато кожната ви повърхност се възстанови.

7. Особено внимание при кожни заболявания

Ако страдате от някакво заболяване на кожата, се консултирайте с лекуващия си лекар относно това дали кола маската не е противопоказна за вас.

8. Без алкохол и кофеин преди епилацията с кола маска

Доказано е, че спиртните напитки и кафето правят кожата по-чувствителна и способстват за свиването на порите. И този начин биха направили процедурата по отстраняване на окосмяването много по-болезнена.

9. Кола маска само след края на менструацията

Не е желателно по време на цикъл да се подлагате на каквито и да е процедури за епилация на бикини зоната.

10. Обезболяващо преди процедурата

Препоръчително е да не се придържате към тази препоръка и да прибегнете до нея само ако имате повишена чувствителност към болка. Но в такъв случай преди да си направите кола маска е добре да се консултирате с лекар, тъй като най-често това е симптом на различни заболявания.