С настъпването на горещите дни, всички хора се опитват бързо да влязат във форма и да се похвалят с идеална фигура.

Дори да сте затрупани с работа и да се решавате трудно на промени в начина на хранене и движение, няколко лесни за изпълнение съвета ще ви помогнат бързо да подобрите фигурата си.

Поръчайте си зелена салата

Хора, които често се хранят навън, споделят, че дори само два пъти седмично да замените обяда си с печена пилешка пържола или зелена салата, лесно ще се отървете от излишните килограми.

Не пълнете хладилника си със сладки и солени изкушения

Навиците, да си купуваме десерт за след вечеря или пуканки и чипс за домашната прожекция на филм, воят до напълняване. Ако спрете да зареждате хладилника си с вредни хранителни продукти, а вместо тях изяждате плод или кофички кисело мляко, много скоро ще забележите положителни промени в тялото си.

Закуска от 300 калории

Ако до днес сте пропускали закуската, време е да промените този навик. Един сутрешен микс от протеини и пълнозърнести храни, ще ви засити, изпълни с енергия и ще постави здравословен старт на деня.

Използвайте правилото за петте минути

Ако сте от хората, които не могат да стигнат до залата, поради безкрайните задължени, използвайте правилото за петте минути. Превърнете тренировките в забавление като на всеки час се упражнявате по 5 минути, правете клекове, разходки, ако работите в голяма бизнес сграда, заменете асансьора със стълбите, със сигурност ще се почувствате по-тонизирани от всякога.

Спрете пушенето

Ако се откажете от цигарите и веднага се присъедини към фитнес залата, няма как да не се почувствате много по-здрави и тонизирани. Освен, че ще отслабнете, лесно ще поддържате форма през цялата година.

Почистете хладилника си

След като почистите килера си, отървете си и от вредните продукти в хладилника си. Заменете сладоледа с нискокалорични закуски, вземете си ядки, но внимавайте с количеството, което консумирате. Всеки плод, който замества захарните изделия, ще допринесе за по-лесно отслабване и по-бързи резултати.

Здравословна вечеря

След като приключите работа, не прибягвайте към дълбоко пържени и мазни храни. Отделете си време, в което да се нахраните бавно и спокойно. Добавете в менюто си храни, богати на протеини или салати и не вечеряйте след 20 часа. Ако спазвате това правило, само след месец ще забележите положителен резултат.

Заменете чипса със зеленчуци

Добавяйте към всяко ядене салата или гарнитура със зеленчуци. Избягвайте калоричните десерти и мазните или пържени храни, вместо това се възползвайте от даровете на природата и много бързо ще постигнете желаната фигура.

Раздвижете се

Поставете си цел и започнете още днес с изпълнението и, възползвайте се от обедната почивка, за да потичате или да се поразходите, ако работата ви е свързана с липса на движение. Постарайте се да упражнявате физическа активност поне 20 минути дневно.

Йога

Йогата набира всеповече последователи, поради лесните за изпълнение упражнения и възможността да я практикувате навсякъде. Дори в началото, упражненията да ви изглеждат сложни, редовната практика ще ви помогне да се приспособите и да ги овладеете. Дамите споделят, че йогата помага за премахването на проблема с целулита.