Когато свикнете да се събуждате сутрин до даден човек, често забравяте да му показвате колко много го обичате.

В целия хаос за планиране на перфектната вечер, забравяте какъв е истинският смисъл на празника – влюбените да бъдат заедно.

  1. Кажете „обичам те” с действия

Повечето мъже не правят големи изненади на приятелките си. Истинската романтика е по-тиха.

Те отварят вратата за приятелките си, освобождават мястото до прозореца в самолета, дават последната си хапка от това което ядат. Това са всички малки неща, които казват „Обичам те!” отново и отново.

  1. Опознайте се по-добре

Независимо от колко време сте заедно, все още има неща, които не знаете един за друг. Добър начин да се свържете отново и да се забавлявате е трикът "въпроси и отговори", който включва по един въпрос всеки ден от годината в продължение на три години - като и двамата отговаряте.

  1. Отделяйте по-често време за обяд с вашата половинка

Не е нужно това задължително да се случва в ресторант, защото не винаги можете да отделите достатъчно време за това.

Може просто да поръчате храна за офиса на вашата половинка, ако той или тя има прекалено много работа. Това ще ви направи още по-близки, а и ще разнообрази вашата връзка.

  1. Говорете за любимите ви спомени

Това ще ви накара да се пренесете обратно в миналото, когато тези неща са се случили. Спомнете си кога за първи път правихте секс или предприехте необмислено пътуване.

Също така може да съберете ваши снимки с важни моменти в една кутийка или албум и когато ви е скучно да ги преглеждате отново.

  1. Превърнете в навик писането на любовни бележки

Писането на любовни бележки ще направи вашите отношения още по- силни. Най-хубавото нещо е да се върнете след много натоварен работен ден и да намерите бележка с думите, които сте имали нужда да чуете цял ден.

  1. Направете нещо малко, което има значение

Това може да бъде малък подарък или жест, който знаете, че вашата половинка ще оцени. Вие познавате най-добре човека, с който живеете и можете да прецените, от какво има нужда в даден момент, за да бъде щастлив.

  1. Отбелязвайте всеки празник

Хубаво е да взимате предвид всеки повод, било то годишнина или общоприет празник. Така ще допринесете за нови позитивни емоции. Един букет от близкия магазин би свършил чудесна работа да накарате вашата половинка да се усмихне.

  1. Поканете партньора си на импровизиран танц

Поканете вашата половинка на импровизиран танц в средата на стаята, след това дори може да си направите домашно караоке, като се преструвате, че знаете текста на песента, която изпълнявате. Това ще допринесе за нови позитивни емоции и незабравими спомени.

  1. Направете изненада

Тази изненада може да се състои в това да заминете с вашата половинка за няколко дни. Вземете няколко почивни дни и се откъснете от сивото ежедневие, за да се позабавлявате.

  1. Направете всяка нощ специална

Независимо от това, че може би живеете дълги години заедно, винаги отделяйте време да попитате как е преминал работният ден на вашата половинка. Така не само ще намерите нови теми за разговор, но ще изградите и доверие един към друг.