Вие се стараете да живеете и да се храните здравословно.

Случвало ли ви се е да мислите само за това, да правите забележка на други хора, че не консумират здравословни храни, да се вманиачавате до степен да не можете да говорите за нищо друго освен за витамини и минерали и хранителни стойности?

По принцип учените са доказали, че храни с високо ниво на вторична обработка, включително пица и сладолед, се асоциират с пристрастяващо хранително поведение.

А в други не толкова шокиращи (и все още разочароващи) новини краставиците, морковите и ябълките са сред храните, класирани за най-непривлекателни според проучването.

Но въпреки това, когато веднъж започнете да водите здравословен начин на живот, вашите желания също ще станат по-здравословни. Наистина е така!

В тази статия изброяваме някои от нещата, към които можете да се пристрастите, когато започнете да се храните правилно и да спортувате редовно.

1. Говорите като фитнес инструктор

Тези популярни мантри за тренировка си проправят път във всекидневната ви реч. Държите се като професионален спортист, щедро раздавате съвети за спортната форма и упражненията на другите.

2. H2O е като въздух за вас

Няма значение дали е ледено студена или много гореща, от крана или бутилирана – наливате се с вода, сякаш на следващия ден няма да е останала и капка на земята. Не прекалявайте, пиенето на прекомерно много вода също може да се окаже вредно.

3. Ставане преди изгрев слънце

Забравяте за бутона „отложи аларма” – единственото, за което си мислите, е колоездене или бягане преди да пукне зората. Това също е толкова маниакално, колкото спането до 12 часа на обяд.

4. Една дума – зелении

Храните се непрекъснато с някакви зарзавати и зърна, модерни и пълни с витамини. Ядете ги, все едно са бонбони. Преди да посягате към вносната чия и амарант, замислете се дали полезните вещества не се съдържат и в обикновеното българско просо.

5. Чувствали сте се като болни след тренировка?!

Чувствате ръцете и краката си като желе след тренировка? Вече няма да има нищо подобно. То е оставено назад в миналото, тъй като сте в толкова добра форма, че и два часа във фитнеса няма да ви изморят.

6. Сух шампоан

Дори не си спомняте времето, когато се къпехте след фитнес. Използвате продукт, наречен сух шампоан, защото така е по-лесно и по-екологично. 

7. Поствате снимки на всяко ястие в социалните мрежи

Да, вие сте момичето, което качва снимки на тоста си с авокадо за закуска или салатата си с чия за вечеря. Не досаждайте - хората едва ли се интересуват какво точно сте обядвали.

8. Броите си стъпките

Не можете да си дадете почивка, докато не извървите 10 000 крачки всеки ден. За по-голямо удобство сте снабдили смартфона си с приложението крачкомер.

9. Вашият блендер

Вашият блендер се е превърнал в най-любимия ви домакински уред. Да пиеш зеленчуци е също толкова вкусно – дори доста по-вкусно и по-лесно от това да ги ядеш. Всъщност, още сега можете да отидете за едно зелено смути.

10. Електронната денс музика, новият ви стил музика

Разбивате се на плейлистата от фитнеса, дори в дни, в които не тренирате. Този тип музика ви напомня, че вие спортувате и сте най-здравословно живеещия човек на света.