Най-лесният начин да изглеждаме млади, красиви и свежи, е да се усмихнем. Искрената усмивка преобразява чертите на лицето, придава бодър и младежки вид. Но има и други начини да се справим с натрупаната умора.

Как да изтрием следите от умора на лицето

1.Да напоим кожата с влага

Преобразяването на кожата започва с измиване с хладка вода, тя тонизира кожата и помага за ободряване. След това кожата следва да се овлажни – нанасяне на овлажняващ крем на основата на хиалуронова киселина.

Добре е, ако в състава му присъства сок от алое, алантоин, пантенол, тези вещества намаляват възпалението и раздразнението.

Понякога умореното отражение в огледалото, е в резултат на забавено обновяване на кожата. Създайте си правило да стимулирате обновяването на клетките, като използвате 1-2 пъти седмично мек ексфолиант с изкуствени частици.

2.Добавете свежест към лицето

Трудности в работата, стрес и умора водят до това, че лицето изглежда уморено, появяват се бръчки, а под очите възникват тъмни кръгове.

Появява се желание да се скрие всичко това с помощта на плътен тон. Но при грима работи правилото – колкото по-уморена е кожата, толкова по-голяма е вероятността, гримът да превърне лицето в маска.

Затова трябва да се използва максимално лек тон, като се разпределя по кожата с меки движения на четката или възглавничките на пръстите.

Ако не използвате тонална основа, тогава опитайте с прозрачна основа под грима, която създава илюзия за капки роса на кожата, и придава нежно естествено сияние.

3.Освежаване в областта на очите

Умореният вид и нежеланите сенки добавят по няколко допълнителни години, а справянето с тях е много лесно, с добавяне на блясък в тази област.

Вътрешната граница на горния и долния клепач е необходимо да се мине със светъл молив. Ако лицето изглежда бледо, сивкаво, то тогава най-подходящ ще е меко бялото, а ако кожата има розов или смугъл оттенък, бежов.

Ако отоците и кръговете под очите са ваш постоянен спътник, използвайте крем за клепачи с апликатор. Дръжте го в хладилник и го слагайте всяка сутрин.

Приятната прохлада в кратки срокове ще ни избави от отоци, а активните съставки – например, зелен чай, арбутин и кофеин, отстраняват нежеланите сенки.

4.Да направим кожата сияеща

Съществуват козметични продукти, които правят лицето свежо и сияещо. Това са консилери и хайлайтери.

Нанесете избраното средство върху бузите и в централната част на челото, поставете точка над „арката” на Купидон, това е издатината над горната устна, и по центъра на подбрадичката.

Меко туширайте, и ще видите как лицето веднага се е преобразило.

5.Откажете се от пудрата

Или я е използвайте само на стратегически важни места, за да предотвратите появата на мазен блясък на кожата или за фиксиране на грима.

Обилното нанасяне на пудра състарява лицето, а също така може да запуши порите и да доведе до поява на бръчки.

Да се вгледаме в минералната козметика. Минералната пудра се нанася лесно, покрива леко недостатъците на кожата и държи по цял ден.

Притежава също така и противовъзпалителни свойства и не изсушава кожата.

6.Нарисувайте стрелки

Тъмните правилно оформени стрелки в ъгълчета на очите, те винаги са хит. Те подчертават очите, правят тяхната форма и създават илюзия за гъсти мигли.

За да намалим визуално умората, са достатъчни малки стрелкички. Ясни графични линии, които са издадени далеч отвъд контурата на очите, всичко развалят.

7.Придайте на миглите извивки

За да изглежда областта около очите по-добре и да се разсее вниманието на околните от възможни нюанси, трябва да завием миглите със специални щипци.

След това остава да се нанесе туш за придаване на обем и дължина, и образът ще е съвършен.

Обърнете внимание, че нюансите трябва да бъдат тъмни и наситени, дори и драматични. Очите в този случай са важен акцент на образа.

Ако сте забелязали, че напоследък миглите са започнали много бавно да растат и да падат усилено, то трябва да обърнете внимание на провереното с времето средство, рициново масло.

Нанасяйте рициново масло с памучен тампон на веждите и на миглите всяка вечер.

8. Повече внимание със сенките за клепачи

Ярката дневна светлина не е най-доброто време за грим, който създава ефект на дим и за ярки пигментирани сенки. Те добре изглежда при липсва на тен, тоест при бледост, като добавят привлекателност и магнетизъм.

В светлото време на денонощието е по-добре да се поставя акцент върху пастелните приглушени тонове.

Идеална е палитрата от бежови цветове, и е добре да се поставя акцент върху горния клепач, акцентирането върху долния може да подчертае кръговете и торбичките под очите.

9.Добавете цвят към бузите

Лекият руж по бузите ще оживи умореното лице и помага за намаляване с 5-10 г. Най-важното е да се намери нюанс.

За всеки ден е идеална руменината от нежно-розов, златист и прасковен оттенък. За по-младите е за предпочитане сухата консистенция, а за жените в по-зряла възраст – кремавата.

Ружът се нанася на бузите с леки мазила, като постепенно се наслоява цвета. След това се разнася допълнително.

10.Придайте на веждите ясна форма

Запълнените вежди с ясно изразена форма изглеждат добре и подмладяват, а също така могат да отвлекат вниманието от малките грешки, допуснати при грижата за кожата.

Придайте форма на клепачите с помощта на четки и специален гел. След това дорисувайте недостигащите косъмчета с по-светъл нюанс в основата на веждите и с по-тъмен. Правете малки ясни щрихи. Разнесете ги и проверете своята работа, оценявайки я от разстояние – 1,1,5 метра.

11.Поиграйте с цвета на червилото

Безпогрешен вариант е класическото червено червило. Възможни са и други ярки и смели нюанси – ягодови, винени, коралови. За постигане на най-добър ефект червилото трябва да бъде кремаво със сатенен, лесно да се нанася като придава на устните наситен цвят.

Матовите червила и блясък не трябва да се използват. Първите могат да състарят образа, а вторите да не се справят с възложената на тях задача, тъй като се създава прозрачно покритие.

Препоръчително е да имаме на разположение бадемово масло. Още повече, че то ефективно се бори с бръчките, тъй като притежава противовъзпалително и ранозаздравяващо действие, но също така отлично подхранва нежната кожа на устните. Също така е подходящо за отстраняване на грим.

12.Проверка на грима при различно осветление

Изкуствената светлина може да прикрие някои грешки, които са допуснати при гримирането, докато слънчевата светлина излага всичко на показ. Преди да тръгнете за някъде, отидете до прозореца и проверете, дали изглеждате идеално.

Красивият грим винаги започва с красива кожа на лицето. Само в този случай ще изглежда така добре както и кожата под него, затова е много важна правилната подготовка.

Започнете с нанасянето на козметичен серум за здрав, сияещ външен вид на лицето. След това нанесете основата под грима с отразяващите светлината частици.

Благодарение на него, гримът ще изглежда естествено и ще е по-устойчив. При нанасяне на средството за тониране, е добре да се движим от центъра към периферията.

Ако под очите ни безпокоят бръчки, е препоръчително да се смеси малко консилер с крем за клепачи и нанесете на проблемната област.

В грима за очи се придържайте към матовите нюанси на сенките за клепачи и избягвайте текстурите.

Не забравяйте също ружа за бузите за красива и естествена руменина. Финалният щрих е червилото.

Въпреки всички тези препоръки при уморен вид, за да се справим с него най-ефективно е да спазваме хигиена съня, като си осигуряваме достатъчно време за почивка, не по-малко от 7 часа на денонощие.

Според някои проучвания възможно решение и доспиването през уикенда, макар и двата варианта да не са препоръчителни – нито недоспиването през седмицата, нито повечето сън, отколкото ни е заложено, по 7-8 часа на денонощие, през почивните дни.

При втория вариант също се чувстваме много отпаднали и уморени, ефектът е същият като при липсата на сън, дори може би по-силен.