Когато се погледнете в огледалото кое ви прави впечатление първо - как изглежда косата ви, дали не сте качили някой друг килограм или дали гримът ви се е получил добре? Макар всички тези неща, да ни се „набиват“ на очи, състоянието на кожата ни е един от факторите, които влияят на самочувствието ни и които допринасят за това да харесваме човекът в огледалото.

Защо кожата ми не изглежда добре въпреки грижите, които полагам?

Не малка част от бюджета на една дама се инвестира именно в грижата за лицето. Въпреки това, в края на деня кожата ни изглежда не по начина, по който би ни се искало- прекомерно омазняване, или пък сухота, досадни пъпчици или „торбички“ под очите.

Освен на умора през деня, хормонален баланс, замърсена околна среда или нискокачествен грим, лошата на вид кожа би могла да е резултат от неподходяща козметика или неправилна рутина за грижа за кожата. Многобройните проучвания на дерматолози са установили, че наследствеността е ключов фактор, определящ вида на кожата ни.

Десетките лосиони за тяло и бронзанти, обещаващи ни перфектен тен и гладка кожа…но дали тази инвестиция ни се „отплаща“? Много от продуктите за нашата кожа са изключително  „богати“ на състав, което би могло да промени киселинния баланс на нашата кожа, да запуши порите или дори да предизвика алергични реакции.

Въпреки това, малко жени имат времето да проучат внимателно всяка съставка на новия си крем или лосион. Съветваме ви, да се спирате на козметика с натурален произход и възможно най- малко съмнителни съставки.

Подготвили сме ви и списък с доказано вредни за кожата вещества, който ще ви улесни значително в подбора на козметиката ви:

- Methyl, Propyl, Butyl and Ethyl Paraben;

- Diazolidinyl Urea и Imidazolidinyl Urea;

- Petrolatum;

- Синтеттични оцветители;

- Formaldehyde;

- Paraffinum Liquidum.

Изпитани методи за сияйна на вид кожа

След като, ви запознахме с най-разпространените в козметиката ни съставки, които трябва да се избягват, е редно и да отбележим няколко важни правила в грижата за кожата ни. Може би, за повечето дами, които поне малко са чели по темата, съветите, които ще ви дадем, ще се сторят банални, но е редно, все пак да се замислим дали теорията, която сме научили с времето, я прилагаме и на практика:

- Пиенето на достатъчно вода през деня;

- Безкомпромисно почистване на лицето преди лягане;

- Здравословна храна;

- Доброто подсушаване на лицето след миене…с чиста кърпа;

- Консултации с дерматолог;

- Прилагането на маски за лице от домашни съставки;

- Добрата хидратация на кожата.