1. Движите се по план

Тренирането има ползи не само за физическата ви форма, но и за психическото ви състояние. Хората, които тренират са една идея по-организирани и разпределят добре времето си.

2. Носите по-малко грим

Знаете какво ще се случи, ако не изтриете грима преди тренировка – запушени пори, пъпки по кожата и като цяло си е едно неудобство. Старайте се да носите, колкото се може по-малко грим, а най-добре никакъв.

3. По-малко сладки неща и цигари

Усилените упражнения и здравословното хранене ще ви променят изцяло. Постепенно ще привикнете към новата диета и ще изключите съвсем вредните храни. Добре знаете, че пушенето на цигари не се връзва с бягането.

4. Малко самохвалство не вреди на никой

След, като прекарвате една голяма част от времето си в ядене на здравословни храни и спортувате, едва ли ще бъде голям грях, ако изядете любимата си вафла или малко шоколад след усилена тренировка. Все пак не трябва да стигате до крайности, а да консумирате с мярка.

Спортуване5. Свежи в почивните дни

Предимствата, които ви дават спортните дейности са безбройни. За един трениран организъм умората и изтощението не са така неприятни, тъй като той е привикнал до известна степен.  Тренираното тяло е по-добре подготвено за изпитания и ще ви служи вярно в напрегнати и тежки дни.

6. Нови приятели

Да, точно така! Това е друго нещо, което може да се случи по време на тренировките. В крайна сметка всички във фитнес залата са там с една цел, а именно подобряване на теглото и здравословното състояние. Срещайки нови хора ще имате възможност да обсъдите различни упражнения, режими, а защо не и любими занимания.

7. Съвети за старите приятели

Ходенето на фитнес и поддържането на режим често буди любопитството на приятели и познати. Не се изненадвайте, ако поискат съвет от вас за полезно меню или добър салон за трениране.

8. Не на алкохолните напитки

Избирайки да спортувате трябва да сте наясно, че с това си решение ще трябва да се откажете трайно от редовното пиене. Така вместо да прекарвате време по баровете ще поддържате тялото си във форма и ще бъдете здрави.

9. Бързо заспиване нощем

Няма нужда да гледате по три епизода от новия сезон на “GameofThrones”, за да се приспите. Тренирането дава много, но тялото все пак иска своето. Времето за почивка и сън е гарантирано.

10. Ранобудници на хоризонта

Както вече споменахме упражненията изграждат дисциплина, а това ще се отрази и на останалите неща в живота ви. Ранното ставане не е проблем, а заедно с това не проспивате важна част от деня.

11. Секс, секс и пак секс

Хората, които спортуват обикновено се радват на добър любовен живот. Редовните упражнения повишават либидото по един естествен начин, а това е един основателен довод да започнете да тренирате още днес.

Влез във форма!12. Ползите от изпотяването

Изпотяването е полезно за тялото, тъй като чрез кожата то отделя токсините. С течение на времето тялото ви ще свикне да се охлажда по-бързо, което ще окаже влияние на продължителността на тренировките.

13. Умът ви сече, като бръснач

Движението влияе положително на кръвообращението и спомага за по-добрата концентрация. Освен това хората, които спортуват по-рядко получават деменция – още една точка в полза на спорта.

14. Добра храносмилателна система

Добрата работа на червата се отразява на цялостното състояние на тялото. Тренирайки гарантирате здраве и спокойствие на организма си.

15. Блестяща кожа

Редица проучвания доказват положителното въздействие на спортуването върху кожата. Редовните упражнения забавят стареенето на кожата и ви помагат да изглеждате по-млади.

16. Тръпката от хубава тренировка

Веднъж свикнало на режим тялото ви ще се чувства все по-добре. За всички, които активно спортуват и тренират е ясно, че няма нещо, което да замени добрата тренировка.

17. Увереност

Влизането във форма може да направи чудеса за вас. То не само ще ви промени визуално, но и ще ви накара да се чувствате добре в кожата си. И вече нямате търпение да облечете бански и да отидете на плаж със завидна доза самочувствие.

18. По-дълъг живот

Редовното раздвижване е радост за вашето тяло. Така не само ще бъдете здрави, но и може да добавите няколко години към живота си.

19. Успехи в кариерата

С повече самочувствие, с повишена работоспособност и по-добри резултати, следствие от това, че се чувствате добре в своята кожа вие ще можете и да постигнете растежа в кариерата, за който винаги сте мечтали.