За да бъде една жена щастлива, от мъжа тя иска не толкова много неща, или напротив цяла Вселена?

Какво нежният пол могат да изискват от своята половинка, заедно с експертите ще опитаме да разберем.

Какви изисквания може да предявява жената към мъжа

1.Уважение

Ако мъжът не уважава жената до себе си, тяхната връзка е обречена на провал и раздяла, дори и много силно да го обича. Никакви чувства не могат да накарат жената да търпи язвителни упреци и насмешки.

2.Преданост

Когато мъжът хвърля специални погледи към други жени, той не трябва да изисква внимание от тази, която го обича и очаква вярност от него.

Най-вероятно с нея му е просто удобно и отношенията ще продължат, докато не се появи друг по-изгоден „обект” на хоризонта.

3.Откритост

В една от социалните мрежи млада жена признава, че е накарала своя партньор, с когото се среща, да смени статуса си от Свободен на Обвързан.

Обяснява своята постъпка с това, че виртуалното предателство наранява също толкова силно, колкото и реалното.

4.Независимост

Мъжът не трябва да има съмнения, че жената до него е отделна личност със свои желания и потребности. Няма право да ѝ забранява да се занимава с това, което обича или да изисква от нея да отделя цялото си внимание на семейството.

Свободата – това е, което никога не се обсъжда.

5.Доверие

Без доверие във връзката щастливо не може да бъде изградено. Постоянните упреци към жената, че е останала на работа по до късно, къде е била и защо не си е взела телефона, биха развалили настроението на всеки.

6.Подкрепа

Жената трябва да е винаги уверена в това, че при всякакви обстоятелства може да разчита на подкрепа от своя мъж, че ще може да се облегне на неговото рамо и ще ѝ помогне да преживее всякакви житейски несгоди и проблеми.

Никоя не желае да живее с мъж, който мисли единствено за себе си.

7.Внимание към проблемите

Ако жената се обърне към своя мъж за помощ, тя има право да разчита на внимание към своите проблеми. Не след работа, например, на вечеря, а внимание тук и сега, с пълно потапяне в проблема и с търсене на най-доброто решение.

8.Комплименти

Не струват нищо, но могат да направят по-хубав всеки ден. Особено приятно е, ако комплиментите се правят в присъствие на други хора.

9.Нежност

Проявленията на нежност, било то обятия или целувки, това е ключ към дългите и стабилни отношения.

10.Предварителни ласки

Много предварителни ласки, преди да се пристъпи към основното. Разбира се, ако тя го иска.

11.Близост

Интимната близост за това е и такава, защото касае само двамата. Още повече закрепва връзката и помага за извеждането ѝ на специфично ниво на проявления на чувства и на любов.

12.Равнопоставеност

Съществуват много варианти на връзка между мъж и жена, но най-стабилни са онези, при които и двамата са равни – истински партньори.

Във връзките, в които мъжът или жената доминират, а другият партньор се подчинява, рискуват да не изкарат дълго.

13.Последователност

На малко жени би им харесал мъж, който се появява само тогава, когато му е удобно и изчезва във всеки един момент.

Необходимо е да бъде последователен в своите действия и честно и откровено да говори за това какви са отношенията му с жената до него и каква е тя за него.

14.Прошка

Всеки човек може да допусне грешка. Не греши само този, който нищо не прави. Жената има право да разчита на това, че нейният мъж ще я разбере и ще ѝ прости, а няма дълго да ѝ се обижда или да прави от това трагедия.

15.Взаимно обсъждане

За двойките е много важно от време на време да обсъждат своите чувства, постоянно да споделят новости и мнения за някаква ситуация.

Щом мъжът и жената престанат да обсъждат своите чувства, постоянно да споделят новини и мнения за някакви ситуации.

Веднага щом мъжът и жената престанат да говорят един с друг, техните отношения отиват към раздяла.

16.Съгласие

Никой не би искал да чува откази на своите молби. Едно е, ако те се обясняват с обективни причини, и съвсем друго, ако се говори за нежелание нещо да се направи или да постигне някакъв компромис.

Изследванията показват, че колкото по-често човек отговаря на молбите позитивно, толкова отношенията са по-щастливи.

17.Помощ у дома

Почистване на квартирата, слагане на мръсните чинии в съдомиялната, приготвяне на вечеря, която не изисква голямо майсторство.

Всичко това трябва да прави един мъж за неговата любима жена, тъй като споделянето на задълженията, това е гаранция за щастие и за дълготрайни отношения.

18.Почивни дни

Всяка жена има право няколко пъти месечно да си почива пълноценно, когато грижите за децата, приготвянето на обяд и вечеря, пране, гладене, това са ангажименти на мъжа, както и много други неща.

19.Безусловна любов

Всяка жена иска да я обичат без всякакви условия не за нещо, а просто така. За да могат чувствата ѝ да не угаснат и да не изчезнат, ако се разболее или настъпят трудни времена.

20.Отговорност

Хармоничните отношения започват тогава, когато мъжът не се бои да поема отговорност за собствената си жена и семейството. Готовност постоянно да решава проблеми – финансови, психологически, да преодолява трудности, това говори много.

Същото може да изисква и мъжът от жената, тъй като отношенията са равноправен съюз за двама.

В миналото основната причина за разтрогване на брака е икономическа – липсата на пари, финансови трудности, докато в съвременния свят партньорите поставят акцент върху взаимно разбиране, общи интереси, наличие на хумор, интелект и отношение към здравето.

Защо повечето връзки се разпадат още на 1-вата година

Повечето връзки се разпадат още на първата година от запознанството, тъй като двамата партньори не намират допирни точки.

След допаминово-адреналиновия период на влюбването и откриването на обикновения човек до нас, а не идеален образ, създаден от въображението, провокира желание да направим партньора спрямо нашите представи, което провокира взаимни упреци и конфликти.

Как да разберем, че един мъж ни подхожда? Толкова е просто – най-значимият критерий в една връзка е усещането за комфорт – с партньора трябва да ни е по-добре, отколкото когато сме сами.

Въпреки широкият спектър от изисквания към половинката повечето жени искат да видят в своята половинка надеждност и загриженост.

При цялата изменчивост на очакванията от мъжа има маркери, които показват, че нещо не е както трябва:

  • Мъжът много често изглежда обиден, раздразнен, ядосан;
  • Когато сте с него вярата в себе си и самооценката ви, сякаш се рушат;
  • Обещанията на мъжа не се подкрепят от неговите действия;
  • Постъпките му редовно създават проблеми;
  • Периодите на феерично обожание се сменят с подценяване;
  • Физическо и материално насилие.

Един от важните фактори за удовлетворение от взаимоотношенията е нормалната комуникация. Общувайте, говорете, разбирайте се, обсъждайте.

На първо място в една връзка може да ни се стори, че са загриженост, разбиране, внимание, нежност, подаръци, помощ. Наистина ли обаче жената може да разчита на това в една връзка?

Мъжете са различни, и за жените не всички проявления на любовта са подходящи.

5 са езиците на любовта, които всеки показва на своята половинка и ги очаква в замяна. Това са качествено прекарване на времето, подаръци, приятни думи, помощ и докосвания.

Жената може да разчита в отношенията си с мъжа на проявление на онова изражение на любовта, с което той показва признателност, внимание, любов и загриженост.

Качествено прекарване на времето – това е да оставиш телефона настрани, да отделиш специално време за среща, без чужди хора, когато цялото негово внимание е насочено само към вас.

Думи – той ще говори думите на любовта, ще се възхищава, ще дарява комплименти, чрез думите ще изразява своите чувства и преживявания.

Подаръци – подаряването на подаръци, това може да са и някакви дребни неща, или сериозни покупки, може да са услуги, масаж, шопинг, а може да е скъпоструваща покупка за дома.