Всеки обича да се чувства неустоим и привлекателен, да предизвиква интерес у срещуположния пол и завист у своя. Външният вид влияе до голяма степен на начина, по който се чувстваме и на самочувствието ни.

А когато той не е в ред – не сме се къпали два дена, косата ни е сплъстена на огромни кичури, приличащи на расти, тениската ни е раздърпана, тялото ни е окосмено или чорапите различни е малко трудно да съградим мечтаната самоувереност, за която бленуваме.

Да се обличаме добре със сигурност би отнело повече от желаното време, но пък и със сигурност би си заслужавало. Когато сме се погрижили за външния си вид, освен гордо вдигнатата глава, със себе си носим и усещане за чистоплътност, стил и класа, което няма как да не бъде забелязано от околните.

Това е невероятен начин да привлечем желаното внимание, да направим впечатление в офиса и непременно да изглеждаме по-отговорни и благонадеждни.

Вярно е, че облеклото ни пряко зависи от случая, но има някои малки промени, които внесени в ежедневния ни външен вид ще накарат останалите около нас да ни възприемат по-насериозно и да ни имат повече доверие.

Това как изглеждаме влияе изключително много на мнението на съвременното общество, а кой не би искал хората да мислят хубави неща по негов адрес? Първата стъпка към желаната трансформация се намира именно в промяната в стила ни.

1. Забравете за размъкнатите дрехи

Изхвърлете от гардероба си всичко от този род, било то свлечени до коляното дънки или широките огромни тениски. Подобно облекло създава усещане за немарливост и нечистоплътност. Освен, че кара притежателя си да изглежда изключително незрял, то е изключително неудобно.

Никой не би взел насериозно човек с килната настрани баскетболна шапка и развлечена до земята фланелка, изглеждаща все едно е претърпяла битка с някое бясно куче.

Същото важи и за дънките, скъсани по такъв начин, че се вижда повече плът, отколкото плат. Ако искате да покажете хубавите си крака, много по-добра идея е да го направите го с някои тесни къси панталонки или пола, а за мъжете – изчистени дънки до коляното. Този вариант би ви спечелил доста повече симпатии и със сигурност, уважение.

2. Не пренебрегвайте аромата, който излъчвате

Телесната миризма не е привлекателна никому. Потенето е нормален процес за организма и е неизбежен в летните жеги или при голяма физическа активност, но в никакъв случай не бива да се оставяме от нас да лъха подобно ухание.

Най-добрият вариант да се отървем от неприятната миризма, разбира се е горещата вана или душ, но в случай че нямаме подобна възможност в момента, има много различни дезодоранти, които биха ни свършили доста добра работа.

След като обаче сме се посетили банята е препоръчително да използваме комбинацията от противопотен дезодорант, без определен аромат и хубав, изискан парфюм. Парфюмът е едно от най-важните неща, когато искате да постигнете стил и класа.

Уверете се, че е траен, ненатрапчив и разбира се, леко забележим. Прекалената употреба на парфюм често има обратен ефект върху околните.

3. Направете нещо с косата си

Прическата е от голямо значение за добрия външен вид. Сплъстената, мазна коса не само че няма да направи добро впечатление, а може и да предизвика отвращение у някого. Помислете как точно искате да изглеждате в очите на хората – по-класически, по-елегантно, по-модерно или по-иновативно и направете нужното.

Препоръчително е да се посъветвате се със специалист, преди да извършите промяната, тъй като формата на лицето е много важно нещо, което е добре да съобразите. Все пак косата не расте за един ден.

Да се погрижим за себе си не е толкова трудно, а е изключително важно за доброто ни самочувствие и излъчване.

И все пак, хората, забързани в ежедневието рядко отдават необходимото внимание на външния си вид. Осигурете си висока самооценка и другите ще ви я осигурят – това е всичко, от което се нуждаете, за да бъдете възприемани добре от останалите.