Гримирането може да се окаже доста трудна задача за голяма част от младите момичета или за тези, които не са свикнали да нанасят грим върху лицето си. Затова често, когато хванат молива за очи за пръв път, много от представителките на женския пол изпитват известни затруднения с правилното му поставяне.

Поради тази причина, често ставаме свидетели на какви ли не странности във външния вид на много жени, които понякога дори си нямат и представа, че изглеждат изключително нелепо.

Както се казва, гримът е създаден, за да прикрие недостатъците ти, а не да ги подчертае, както се случва на много от нас, които не знаят как точно да боравят с тези инструменти в ежедневието си. Често допускана грешка е да се прекалява с него от страна на момичетата, в стремежа да бъдат красиви или да се покажат като нещо, което не са – това обаче,често не е нито е одобрявано от противоположния пол, така както те си мислят, нито ги прави по-привлекателни и атрактивни.

Затова всяка млада дама, тръгнала да използва спиралата и молива за очи занапред, трябва да е наясно с някои проблеми, с които няма как да не се сблъска поне първите пъти в опитите си за гримирането.

1. Несъразмерност

Хич не си правете илюзии, че очната ви линия ще е абсолютно една и съща и на двете ви очи – няма да бъде. Дори да използвате една и съща ръка, дори да се въртите по какви ли не начини пред огледалото, опитвайки се да докарате точните извивки, най-вероятно опитите ви ще бъдат увенчани с неуспех. Просто приемете, че за да успеете да направите очната си линия еднаква, ще ви трябва доста повече опит.

2. Прекалено много фон дьо тен?

Фон дьо тенът е невероятен начин за прикриване на пъпки и други подобни несъвършенства по кожата ви.

Но в никакъв случай не пренебрегвайте цвета му!

Той трябва задължително да съответства възможно най-много на този на кожата ви, за да не изглеждате смешно, напудрено и... все едно носите маска над лицето си, което, за жалост, е често срещана гледка в наши дни.

Когато решите да разнесете обаче фон дьо тенът из цялото си лице, за да прикриете подобни разлики в тена ви, най-вероятно ще се сблъскате именно с тази „маска“. За да избегнете този вид, все едно имате втора кожа, започнете с нанасянето му от центъра на лицето си и бавно, с кръгови движения разнесете настрани.

Слоят трябва да е възможно най-тънък - не забравяйте, че винаги можете да добавите, но да премахнете правилно и на подходящите места, никак не е толкова лесно.

3. Размазването на спиралата

Важно е да проверите съдържанието на спиралата, която сте избрали. Уверете се, че в състава й има хидратиращи съставки и я сменяйте на всеки 3 месеца – всеки път, когато я използвате, тя постепенно изсъхва.

Възползвайте се от коректорите – за препоръчване са минералните, които не добавят излишна мазнина върху лицето ви – нанесете го, в малки количества, под очите ви, при долните мигли, където най-често се получава размазването (при мигане) и след това го покрийте с полупрозрачна пудра. Това ще успее да спре евентуалното потенциално размазване.