Животът е пренаситен с неловки, странни, а понякога и изключително комични ситуации, които всеки мисли, че се случват само на него и че ще изглежда глупаво ако тръгне да ги обсъжда.

По тази причина много хора остават с незададени въпроси, на които вечно търсят отговор. Това притеснение е изключително лошо качество, от което човешкият вид трябва да се отърве, и то най-скоро.

Най-малкото, защото със сигурност не сте единствените, които са се чудили как на героите от дебелите романи никога не им се налага да посетят тоалетната или какво за бога трябва да правите, когато правите секс без презерватив и след като партньора ви еякулира във вас, семенната течност сякаш не се задържа вътре във вас, а е...навсякъде?

Подобни въпроси вълнуват всеки нормален човек, но обществото е наложило те да не се обсъждат, най-вече защото срещат насмешливи погледи, подигравки и какво ли още не. А знаете ли защо? Защото хората не знаят как да ви отговорят.

Човек е свикнал да има отговор на всичко, да е вечният всезнайко и винаги да има последната дума. И когато срещне нещо, по което, независимо дали самият той е мислил или не, няма отговор мозъкът му замръзва.

Уплашен да не би някой да си помисли, че е необразован, невеж и какво ли още не, инстинктивната му реакция е да нападне. Да избухне в силен смях и да се преструва, че това е нещо толкова нормално, че е невъзможно да не го знаеш.

Пък и питаш даже.

Колко да си зле просто, колко да не можеш да мислиш логически и да не разбираш?

Истината е, че често той самият не разбира. Но страхът как ще изглежда в очите на другия го кара да реагира по такъв начин, който често може да е обиден и неподходящ. И в крайна сметка тези въпроси остават отворени. Защото никой не си позволява да ги зададе, обсъди и проучи.

Подобни неща се случват ежедневно, но има някои неща, които всеки прави и е невъзможно да не сте се чудили само вие ли сте, хлопа ли ви дъската и сте си замълчавали, чувствайки че е срамно да говориш за подобни неща.

1. Само на мен ли ми е любопитно как мирише това?

Ще излъжете, ако кажете, че само вие сте се чудили как мирише нещо странно, което обаче сякаш остава игнорирано от погледа на другите.

Едва ли сте обсъждали с приятелките си странният аромат на семенна течност, който изпълва стаята след полов акт или пък защо за бога мирисът на месечния ви цикъл става толкова силен, щом влезе в контакт с въздуха при посещение в тоалетната.

2. Тялото ми издава странни звуци по време на секс?

И не, тук не става въпрос за страстните възклицания и мръсните думи, прошепнати в ухото. Тук говорим за половите ни органи. Няма жена, на която не й се се е случвало да чуе как там долу някъде по време на полов акт се чува нещо като пръцкане. Достатъчно шумно, че да го чуе и партньора. Да, това е напълно нормално – просто въздух под налягане.

3. Защо имам сополи, като нямам хрема?

Тук става въпрос за онези малки твърдички частички, полепнали по ноздрите ни, които сме така изкушени просто да извадим с пръст. Това всъщност е засъхнала слуз, която спира пречиства въздуха, който дишаме и по този начин изпълнява защитна функция, колкото и да ни дразни.

Животът щеше да е много по-лесен ако не съществуваха всякакви подобни неписани правила, що се отнася до общуването. И със сигурност, много по-забавен и интересен.