В стремежа си да се отърват от излишните килограми, много хора прибягват до какви ли не способи и методи, чрез които да постигнат бързо целта си.

Това могат да са всякакви вредни начини, които да спомогнат процеса, като започнем от драстичните диети, в чиято основа лежи само и единствено гладът и стигнем до приемането на медикаменти, гарантиращи лесното и бързо отслабване.

Това, на което обаче хората не обръщат достатъчно, или по-скоро никакво, внимание е ефектите, които подобни мерки оказват на здравословното им състояние.

Така известните и нашумели хапчетата за отслабване са чудесен пример. Знаем ли достатъчно за цялото влияние, което оказват върху организма ни? Знаем ли защо са толкова ефективни?

А готови ли сме да платим с цената на здравето си, за да изглеждаме дори не със сигурност по-добре, ами просто по-слаби? Какво се крие зад тайната им технология и защо тя е толкова опасна за нас?

Какво съдържат всъщност?

Много от хапчетата за отслабване, продавани по Интернет съдържат опасни нелегални наркотични вещества, които предизвикват скоростна загуба на мазнини. Но това може да се окаже смъртоносно.

Организмът ни отслабва, но не само отвън, ами и отвътре. Сред най-използваните съставки намират място дори различни видове амфетамини и така опасните хербициди, още известни като DNP.

Установени са редица смъртни случаи вследствие на непроверени от Американската институция по контрола над храните и лекарствата (FDA) медикаменти. Тъй като законът в Щатите не изисква подобна проверка, много некоректни компании се възползват и за да направят продуктите си по-ефективни прибягват до подобни забранени мерки.

Как действат хербицидите?

Хербицидите участват в изключително сложни процеси на синтез в човешкото тяло, но като цяло те увеличават производството на топлина в организма. Когато приемем енергия /калории/ от някаква храна или каквото и да било друго, тази енергия се разпределя за различни функции на човешкото тяло – част от нея отива за производството на топлина, друга част за изграждането на мускулите и т.н., а излишното се отделя под формата на телесни мазнини.

Хербицидите имат свойството да разпределят приетата енергия така, че повечето от нея да отиде за производството на топлина и да накара тялото да се поти обилно.

Така не само, че не остава излишна енергия, която да се натрупа като килограми, ами и чрез потта губим тази, която вече имаме. По този начин процесът на отслабване се забързва с до 50%, което е страшно нездравословно и опасно.

Защо е опасно?

Защото тялото не развива резистентност към наркотика, напротив. Едва след броени дни човек усеща как започва да отделя все повече и повече топлина. Организмът му буквално бива изгарян отвътре и клетките започват да умират.

Тъй като хората увеличават дозата, когато видят скоростния ефект и/или целят още по-бързо отслабване се стига до натравяне и предозиране.

Първоначално на човек просто му е леко топло, но когато смъртоносните хапчета започнат да действат по-силно, настъпва обилно потене, главоболие, температура. Тъй като ефектите не винаги се проявяват абсолютно веднага, съществува потенциална опасност от предозиране, а следователно и смърт.

Рисковете, които крият ненаркотичните хапчета за отслабване

Не във всички хапчета за отслабване се съдържат толкова сериозни наркотични вещества. В повечето или са в много малки количества или са използвани по-слаби варианти на химия, които да предизвикат същия ефект.

Но въпреки, че не са смъртоносни в подобни случаи, медикаментите все още имат страшно много негативни странични ефекти, между които и безпокойство, напрежение, главоболие, проблеми със съня.

Също така много от тях увеличават риска от сърдечен удар, а други действат като анти-депресанти и е силно вероятно да се развие зависимост към тях.

Ако искате да отслабнете, насочете се към умерения прием на здравословна храна и редовното физическо натоварване. Така не само че няма да навредите на здравето си, ами и ще подсилите организма си в пъти повече, като едновременно с това се поддържате в добра форма и се чувствате жизнени, енергични и естествено щастливи!