Няма човек, който да не е сблъсквал със синдрома на така нареченото „разбито сърце“ и няма човек, който да не познава отвратителното чувство, което ни обзема, когато приключим връзка, за която сме имали очаквания, надежди и и в която силно сме вярвали. За жалост, на всеки му се налага да се сблъска рано или късно с именно това чувство на отхвърляне.

Има хиляди материали, които да ви кажат как да се справите с трудната раздяла, как да си повдигнете самочувствието и как да се почувствате отново щастливи. Те обаче никога не са достатъчни да ви помогнат да се справите с неописуемата болка и несъмнено не обхващат всичко, което провалената ви връзка е засегнала във вас и около вас.

Принципно те наблягат на общите неща, които са, така да се каже, „най-важни“ в подобни моменти – да не му се обаждате, да не го търсите, да се заобиколите с хора, които ви подкрепят, да си намерите ново хоби, да направите нещо, което винаги сте искали, но връзката ви ви е спирала и т.н.

Подобни съвети за „това, което е най-важно“, всички сме чували. Истината обаче е, че абсолютно всичко е важно, а не просто типичните и така широко разпространени неща.

Разбитото сърце носи със себе си куп последствия, които обаче не винаги биват разгледани докрай – както казахме, набляга се най-вече само на една малка обща част от тях, сякаш никой не говори за следните 3 неща, през които най-вероятно ще ви се наложи да минете:

1. Ще копирате държанието му

Изключително често срещан ефект, който обаче не е така често обсъждан е желанието, което може да се прояви във вас да бъдете като човека, който ви е изоставил.

Защо?

Чисто и просто – вие искате да сте около него. Колкото и да ви е наранявало, поведението му ви липсва силно. Организмът ви приема тази липса, сякаш наистина харесвате държанието му, пък и да си признаем – вие не го харесвате сигурно толкова, колкото сте влюбени в него. Все пак поведението му е това, което го е правело такъв, какъвто е, нали?

Много често се случва, особено при жените, да започнат коренно да приличат на бившия си, който не могат да забравят. Защото този техен любим ги привлича, като цяло, дори и някои неща в него, специфично, да не го правят. тези неща обаче са част от него, а човек бива привлечен от това, което дори несъзнателно му харесва и иска да притежава.

Затова и съществува твърдението, че противоположностите се привличат – хората просто искат да имат качествата, които имат тези, с които се заобикалят или ако ги имат – да им дадат да се изявят.

2. Ще смените профилната си снимка

Знаете, че не е полезно, но още сте програмирани така, че да търсите вниманието му. Нова профилна снимка – ново начало, нали? Надявате се да я види – а напълно възможно е на нея да се усмихвате, в повечето случаи дори и пресилено – само и само, защото сте прекалено горди да си признаете, че страдате по него. Искате да си мисли, че сте по-щастлива без него.

3. Ще започнете да осмисляте нещата, които ви е казвал

Ще започнете да търсите причината във всяко негово минало действие и най-вероятно ще успеете да откриете някаква логика, била тя и безумна, защо той е казал точно това или защо е направил точно онова, точно тогава. Съвет – спрете се – да живеете в миналото никога не е добра идея – най-малкото ви пречи да срещнете по-доброто бъдеще.