Тези стратегии са предназначени за мъже, но и жените могат да се запознаят с тях, за да подскажат на своя партньор как да превърне секса в още по-фантастично преживяване.

1. Завоюване на нови земи

Ситуация – вашият сексуален репертоар се е изтощил

Цел – убеждаване на партньорката да експериментира повече

Когато човек знае, че става дума само за възможност да опита, а не за натрапване на нови стандарти, той по-малко се съпротивлява и по-лесно се съгласява на експерименти, напомня психологът Филипа Дейвис.

Каквото и територия мъжът да реши да изследва, то всичко трябва да поднесе на партньорката като тест – така тя няма да се почувства притисната и самолюбието и няма да бъде засегнато и няма да се помисли – на него не му достатъчно какво умея и затова иска нещо друго.

Мъжът трябва да експериментира в тези области, в които жената до него се чувства уверено.

И винаги трябва да има готов облекчен вариант, за да има къде да отстъпи.

На помощ – колкото и странно да е, но вероятността на един мъж да успее да убеди партньорката си в нещо, се повишава, когато ѝ говори на нисък тон със скорост – 3-5 думи в секунда, изследване на Мичиганския университет.

2. Сформиране на алианс

Ситуация – работата е разсинхронизирала сексуалните ритми на партньорите
Цел – синхронизиране на секса обратно и по-скоро

Мъжът е добре да използва японският принцип кайдзен, според който малките стъпки водят до големи промени, съветва експертът по сексуални отношения Никки Телбот.

Добре е мъжът да предложи на партньорката си сексът в подходящия момент – когато никой от двамата не бърза за работа и не стене под натоварването на ежедневието.

На помощ – партньорът трябва да се погрижи в спалнята да бъде максимално топло – когато жената мръзна, тя е по-хладна – в този смисъл, сексът не ѝ е толкова интересен и е много по-трудно да достигне до оргазъм – изследване на университета Грьонинген, Холандия.

3. Заличаване на отминал конфликт

Ситуация – проблемите в отношенията не се забравят дори и в леглото
Цел – изтръгване на признака на отминалото и продължаване към целта заедно

Не е важно каква е била причината жената да се обиди – това, че мъжът не ѝ е подарил пръстен с брилянт, или пък, че не е изхвърлил боклука – всякакви битови конфликти, пренесени в спалнята, мигновено се отразяват на качеството и на количеството секс.

За да не се случи това, възможно най-скоро трябва да се постигне разрешение на конфликта.

Например, за да не се губи вечер скъпоценното време за изясняване на позициите, е най-добре мъжът още, докато е на работа, да пише на своята любима какво чувства и така да възстанови отново близостта между двамата.

На помощ – проблемът трябва да се обсъди, когато жената е спокойна, тъй като когато е раздразнен човек винаги желае по-големи облаги. А най-вероятно мъжът няма да бъде готов вечно да отстъпва.

4. Предизвикай противника

Ситуация – цялата сексуална активност изхожда от мъжа
Цел – въодушевяване за проявление на инициатива

Елементарен съвет – секс е най-добре да се прави, когато жената е облечена, а мъжът е чисто гол, предлага Тийми Нелсън, автор на книгата „Сексът, за който сте мечтали“.

Това ще позволи на жената да почувства вкусът на властта. И тогава мъжът трябва да въведе санкции – ако винаги той първо проявява инициатива, то тогава в един момент трябва да спре да го прави.