Ново проучване твърди, че жените могат да отвърнат само на 18% от сигналите за флирт.

Сега ще видите 5 сигурни признака, че едно момче флиртува с вас и три начина да се уверите, че вашите намерения са изразени ясно.

Жените трудно определят дали някой флиртува с тях, показват новите изследвания на Университета в Канзас - само 18 процента са в състояние да разберат, че някой флиртува с тях.

За да се поправи тази ужасна грешка, много души се обръщат към д-р Емили Морс, сексолог, съосновател на интимна линия грижи Емили & Тони, и водещ на популярното предаване "Секс с Емили".

Тя дава няколко сигурни признака, че отсрещният човек флиртува с вас:

  1. Той разчупва обстановката със знаци или докосвания

„ Не искам да кажа, че той ще ви награби дупето или че ще направи нещо неуместно”, обяснява д-р Морс. Макар че това би било категорично ясен знак, че той флиртува с вас, той вероятно ще бъде по-дискретен.

Вместо това той може би ще сложи ръка върху долната част на гърба ви, докато се разминавате с някой друг или ще докосне коленете ви, докато седите един до друг.

  1. Той ви дразни

Ретроспекция на ситуацията в детската градина, когато момчето, което си падаше по вас и непрекъснато ви дразнеше по всевъзможни начини. Този път намекът е малко по-тънък.

„Това е директен начин, за да ви покаже, че ви мисли за очарователна. Дори когато се подиграва на вашия смях, това е знак, че той ви харесва”, каза д-р Морс.

  1. Той ви дава малък подарък

Това може да не бъде подарък от сорта на някакво бижу, но все още показва, че ви харесва. Ако той ви дава любимата си химикалка, когато мастилото на вашата свърши, или взима бисквитка за вас от кафенето.

„Не става въпрос за размера на подаръка”, каза д-р Морз. „ Най-важното е, че той излиза от пътя си за вас”, допълни  д-р Морз.

  1. Той игнорира телефона си, заради вас

„Всеки човек е зависим до някаква степен от смартфона си”- каза д-р Морз. Така, че ако телефонът му звъни или някой му пише, но той не проверява телефона си, това е добър показател, че той е напълно фокусиран върху вас.

  1. Той си намира причина, за да си говори с вас

Дори, когато сте по средата на разговор по време на парти, той може да ви каже нещо от сорта на: „ Обичам документални филми” или „О, аз трябва да ти изпратя един документален филм, ще ти хареса много”. Това е тънък начин, за да получи информация, как може да се свърже с вас.

Така не е уязвим като направо пита за вашата информация, имейл или телефон, но получава същия резултат.

Една от основните тактики, когато флиртувате с мъж е да говорите тихо. Трикът тук е, че той трябва да се опре, за да говори с вас. „ Флиртуването всъщност означава да бъдете коварни”, каза д-р Морз.

„Всички тези ходове могат да се направят агресивно, но ако ги изпълнявате по добър начин, те са достатъчно директни, за да му кажете, че го обичате", допълва експертката.