Дори и ако се грижите пълноценно за кожата и разполагате с всички необходими средства за тази цел, можете да забележите признаци на необходимост от по-интензивна грижа.

Кожата „крещи” за козметични процедури – топ 5 признака

1.Дехидратация на кожата

Да се обезводни може както суха, така и мазна проблемна кожа. Дехидратацията е възможно да се определи по редица признаци – кожата става прекалено стегната след миене, дискомфортът отшумява за известно време след нанасянето на крем.

Повърхността на кожата става грапава, появяват се признаци на лющене. Малки бръчки се формират не само на участъците с активна мимика, но и по цялото лице.

Кожата може да се дехидратира на всяка възраст, затова това състояние не е свързано с измененията от напредването на годините, а с неправилната грижа, храненето и/или с въздействието на външни фактори.

Промяна на начина за грижа за кожата – не използвайте средства на спиртна основа и с киселини, както и агресивни пилинги.

Използвайте леки като консистенция овлажняващи продукти с минимално съдържание на масла. В състава на формулите на тези средства е добре да има хиалуронова киселина и глицерин, които привличат и задържат водата, а също и витамин Е и сквалан, които създават на повърхността на кожата тънък слой и способстват за задържането на влага.

Справянето с дехидратацията е трудно само с правилна грижа – необходима е по-сериозна терапия за по-дълбоко овлажняване и стимулация на образуването на колаген.

За оптимален ефект обикновено е необходим курс процедури, който се определя от козметик в зависимост от състоянието на кожата.

2.Нееднороден тен на кожата, поява на пигментни петна

Справянето с пигментните петна в домашни условия е почти невъзможно. Избелващите козметични средства са със слабо изразен ефект, тонът на кожата се изравнява в много малка степен.

Всевъзможните домашни маски не дават резултат, а някои от тях, например, със сок от лимон, могат да предизвикат кожно раздразнение.

Справянето с пигментните петна е трудно, но е възможно с помощта на лазерни методики. Всяка година индустрията за разкрасяване предлага нови високотехнологични лазерни апарати.

Същността на метода е в следното – високоинтензивни източници на светлина въздействат на мястото на струпване на меланин, като намаляват проявленията на хиперпигментация.

За съжаление, за един сеанс не е възможно пълното премахване на пигментни петна. Най-вероятно ще е необходим курс процедури.

Борба с хиперпигментацията –това не е само процедури и козметика, но и „работа” отвътре. И за профилактика на поява на пигментни петна, и по време на процедурите е необходима промяна на хранителния режим.

Трябва да се състои от повече пресни плодове и зеленчуци, които съдържат антиоксиданти – цитрусови, нар, домати, броколи. Зеленият чай е един от най-добрите източници на тези вещества.

3.Кожата е загубила еластичност

Едно от проявленията на напредването на възрастта – това е загубата на еластичност на кожата. В зряла възраст – 45+, за поддържане на еластичността на кожата не е достатъчна само биоревитализация.

Сред козметичните процедури най-ефективен е термолифтингът – лазерните лъчи на ниво дерма въздействат на колагеновите влакна, като ги правят по-плътни. Резултатът е по-стегната и свежа кожа.

4.Изменения от напредване на възрастта

Измененията с напредването на възрастта са не само бръчки, но и влошаване на общия тонус на кожата. Сред процедурите, които подобряват състоянието на кожата, са ефективни и апаратните.

Например, фракционна фототермолиза, подобрява тургора на кожата, прави порите по-слабо забележими, нормализира функцията на мастните жлези.

Още един метод за борба с измененията – инжекциите с филъри, пълнители, които са с хиалуронова киселина, колаген и силиконови полимери.

Филърите се въвеждат в кожата с цел заглаждане и запълване на бръчки. Спомагат за запълване на обема на бузите, скулите и на устните. Филърите под формата на инжекции проникват дълбоко в дермата и веднага подобряват релефа на кожата, като го заглаждат.

Това обаче е само временен ефект – средно, до 4 месеца.

5.Поява на дълбоки бръчки

Ако се появят дълбоки бръчки, то справянето с тях няма да се получи. Редовната anti-age грижа с кремове и серуми подобрява тона и качеството на кожата, прави я да изглежда по-поддържана, овлажнена, но за справянето с дълбоките бръчки, това съвсем не е достатъчно.

Намаляването на дълбочината на бръчките е възможно с помощта на ботокс инжекции, които понижават двигателната активност на мускулите.