Радвате се на добро здраве и искате да изглеждате още по-добре.

Искате да запазите кожата си нежна и стегната както когато сте били по-млади?

Искате да се усмихвате, когато се погледнете в огледалото? Ето няколко прости неща, които можете да направите за вашата кожа.

Яжте мазнини

Стегната кожа зависи от слоя мазнини. Колагеновите инжекции и имплантите могат да стимулират този мастен слой.

Но също така можете да си набавите основните мазнини като просто консумирате повече бадеми и слънчогледови ядки. Натуралните храни, богати на витамини, също могат да придадат здравословен вид на кожата.

Не стойте на слънце

Това не е нов факт, а добре известна истина: слънцето състарява и уврежда кожата. Никога не е късно да се покриете, да ползвате масло и да хидратирате кожата си.

Хидратирайте се

Здравата и хубава кожа изисква вода. Намалете чая и кафето. Увеличете консумацията на вода на 8-10 чаши дневно. Това ще помогне да отмиете токсините от тялото си и ще се отрази благотворно на вашата кожа.

Почиствайте кожата си

Маските за лице и почистващите процедури са неща, които лесно можете да прилагате у дома си. Те не съдържат химикали и оставят кожата ви с усещането за чистота, стегнатост и свежест.

Има множество домашни рецепти, които можете да приготвите от обикновени съставки като сода за печене, царевично брашно, мляко с мед и банан.

Яжте антиоксиданти

Не само, че подобни храни имат страхотен вкус, но те са изключително полезни. Яжте грозде, малини, сурови ядки и зелени салати. Те ще ви подмладят!

Разбира се, към по-горния списък трябва да се добавят и повече упражнения и по-малко стрес.
Но ако все още не сте доволни от това как изглежда кожата ви? Не се отчайвайте! Естетичната медицина е сфера от науката, която цели да помогне на здрави пациенти да се чувстват по-добре относно външния си вид.

Проблеми, които могат да бъдат третирани, са бръчки, брадавици и бенки, нежелано окосмяване, разширени вени и акне. Естетичната медицина се фокусира върху предоставянето на лечение, което включва минимум инвазивни козметични продукти и може да бъде практикувана от пластични хирурзи, дерматолози, семейни лекари и интернисти.

Някои от най-популярните процедури включват:

Микродембразио за премахване на външния слой на кожата. Може да се използва за корекция на леки линии, бръчици и акне.

Лазерна епилация – за премахване на корените на космите и отстраняване на нежеланото окосмяване.

Ботулотоксин за предотвратяване на появата на бръчки. Една от най-често прилаганите процедури.

Химически пилинг – за подобряване и омекотяване на кожата.

Ако някоя от тези процедури ви се струва подходяща, консултирайте се със специалист. Заедно с него можете да вземете най-доброто решение. Най-важното нещо е да се чувствате добре във вашата кожа!