Кои са най-болезнените места за татуиране по човешкото тяло? Преди да решим да украсим тялото си, е добре да сме запознати дали татуировката ще ни донесе болка и кои са най-чувствителните зони.

Не позволявайте на страха от болезнения процес да ви спре да изразявате индивидуалността ви чрез боди арт. Ако настроите ума си и се подготвите за процеса на татуиране, болката ще е много по-малка, препоръчват експертите.

Трябва да бъдете търпеливи. Понякога болката продължава по-продължителен период от време, дори и след поставяне на татуировката. Процесът на проникване на иглите през кожата е много деликатен, но това не става толкова трудно, колкото мислят мнозина.

Въпреки това, ако изпитвате страх от машинката за татуиране, избягвайте татуирането на тези области. Може тези места да са подходящи, но болката, която ще изпитате, ще е малко по-голяма.

  1. Ребрата

Корпусът на гръдния кош предлага голямо пространство за добра илюстрация на вашата индивидуалност, обаче тънката кожа на това място може да бъде по-голямо предизвикателство за тези, които се татуират. Може да разделите процеса на няколко части. Това е най- добрият вариант, когато искате да татуирате вашите гърди.

  1. Зад ухото

Благодарение на тънката и деликатна кожа около ухото, тази област очевидно е по-чувствителна. Но това не трябва да ви спира. Човекът, който ви татуира, може да ви предложи крем, който облекчава до голяма степен болката. Този специален крем ще намали болезнените усещания, но няма да ги премахне напълно.

  1. Стъпалото

Независимо от факта, че много татуисти дори няма да се съгласят да работят върху стъпалото, поради множеството неравни части и трудното заздравяване, болката от процеса трябва да се отбележи. В стъпалото са разпределени много малка част от мазнините в тялото, така чувството по време на процеса е по-изострено.

  1. Гърдите

Гърдите са популярен избор при жените и мъжете, когато определят мястото, на което ще се татуират. Цялостното завършване може да отнеме години, но също така и да се осъществи на една сесия.

Така или иначе, повечето татуировки на гърдите са болезнени, освен ако нямате много телесни мазнини или мускули на това място.

В противен случай, бъдете подготвени да издържите на малко повече болка, заради вашата татуировка.

  1. Глезенът

Татуировките на глезена обикновено са малки по размер и съответно бързо изпълними, но те могат да бъдат много болезнени, тъй като там няма телесни мазнини или мускул. На практика машинката ще се допира костите на определеното от вас място.

Татуирането на вашия глезен може да бъде много деликатна задача, независимо от размера на рисунката. Ако това е вашата първа татуировка и изпитвате страх от предстоящия процес, по-добре изберете място, което е наситено с повече телесни мазнини.

Вашият татуист може да ви помогне да изберете най-доброто място за татуиране, въз основа на разпределението на мазнините във вашето тяло. Добър избор са гърба, плешките или ръцете за вашата първа татуировка.

Така болката ще е по-малка и съответно страхът ви от предстоящите татуировки ще намалее. Някои хора се натъкват на нежелани реакции след татуиране, затова е препоръчително да се посъветвате с доктор за евентуални  странични ефекти от този процес.