Всяка връзка достига до момент, в който сексуалният живот става малко скучен, грижите ни налягат и съвсем забравяме за удовлетворението, което можем да получим от половинките си.

Често жените са склонни да упрекват мъжете, че не им обръщат достатъчно внимание, че вече не ги привличат, но жените също допускат няколко грешки спрямо мъжете си.

Това са 6-те най-често срещани от тях.

1.Притеснявате се да проявите желание за секс

Много от жените се притесняват да приканят половинките си за секс, причина за това може да е страх да не станем натрапчиви или да не ни сложат етикет.

Според преподавателя по психология и автор на книгата“Crazy Good Sex”- Лес Парът, това е една от най-често срещаните грешки, които жените допускат.

Според него трябва да има равновесие във връзката и жените да приканват половинките си толкова често, колкото и те тях.

2. Притеснявате се как изглеждате

Съсредоточаването в мисълта как изглеждате по време на секс намалява шансовете да постигнете оргазъм. Не мислете за тлъстините по коремчето си или грима на лицето си, просто се отпуснете.

Според Хелън Фишър, културен антрополог от университета “Рутгерс” и автор на книгата „ Why Him, Why Her”, когато са ентусиазирани или възбудени, мъжете не забелязват малките недостатъци на половинките си.

3. Сексът е само за мъже

Време е да се освободите от старомодното възприятие, че сексът е само за мъжете и жените са по-малко сексуално активни. Според Лес Парът, мъжете и жените откриват по-голямо удоволствие в сексуалната интимност, когато водят сериозна връзка.

Според многобройни изследвания, най-честото и добро отдаване на сексуални ласки се отчита при женените двойки.

Според Фишър, резултатите от изследване проведено с участници, практикуващи случаен секс за една нощ, отчитат че 50% от жените и 52% отмъжете се надяват да създадат по-дълготрайни отношения с партньорите си.

Две от основните грешки, които допускат жените, са че мъжете не са романтични, а жените са по-малко активни сексуално.

4. Вярвате, че той винаги е готов за секс

Натискът на всекидневието – семейство, работа, сметки, често се отразява върху либидото на мъжете. Липсата на интерес към секса от страна на мъжката половинка е нещо съвсем нормално, което не трябва да приемате лично.

5. Не си говорите за секс

Според Парът, много двойки се притесняват да споделят сексуалните си желания, но това е единственият начин, за да се постигнете задоволителна сексуална връзка. Ако жената се научи да споделя интимните си желания, това ще бъде само в неин плюс, понеже и най-добрия любовник няма как да знае какви са предпочитанията й.

6. Разстройвате се, ако половинката ви предложи да разнообразите сексуалния си живот

След като сте прекарали известно време заедно, е напълно нормално да разнообразите сексуалния си живот. Ако половинката ви иска да опитате нещо ново, съгласете се и не го приемайте сякаш не е доволен от вас и интимния ви живот.

Според Парът, не трябва да се чувствате длъжни да правите неща, които не ви харесват. Ако партньорът ви настоява да изпробвате нещо, което не ви харесва, просто си поговорете и му обяснете причините за нежеланието си.

Ако не сте сигурни, че искате да направите нещо, просто помолете половинката си за време, през което да си помислите.